Μεσσηνία

Καλαμάτα: Κάθειρξη 6 ετών σε πρώην γαμπρό για ληστεία και ξυλοδαρμό της πεθεράς του

Ακούστε το άρθρο

«Καμπάνες» άκουσαν χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας τρεις νεαροί Ρομά για ληστεία σε βάρος ομόφυλής τους την Πρωτομαγιά του 2018 στη Μεσσηνία. Ένας τέταρτος Ρομά κρίθηκε αθώος, καθώς δεν αποδείχτηκε ότι ενεπλάκη στην πράξη, αν και ήταν παρών.

Οι τρεις νεαροί καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 6 ετών έκαστος. Οι δύο εξ αυτών παρευρέθησαν στη διαδικασία και το δικαστήριο δέχτηκε η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο τρίτος, όμως, που ήταν πρώην γαμπρός του θύματος και αυτός που τη χτύπησε και της άρπαξε τα λεφτά, δε δέχτηκε να μεταταγεί από τις φυλακές όπου κρατείται και το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ληστεία και ξυλοδαρμός
Όπως περιέγραψαν το θύμα, αλλά και η κόρη της, στο δικαστήριο, η γυναίκα βρισκόταν στην παράγκα της μαζί με το μικρό εγγόνι της και έβλεπαν τηλεόραση. Ξαφνικά μπήκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι και ο πρώην γαμπρός της πήρε το παιδί στα χέρια. Τότε αυτή άρχισε να διαμαρτύρεται και να φωνάζει. Ο πρώην γαμπρός της άφησε το παιδί, το οποίο κράτησε ο κατηγορούμενος που αθωώθηκε και άρχισε να την τραβάει από τα μαλλιά και στη συνέχεια να τη χτυπά με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι και στο σώμα. Όπως κατέθεσαν, τη χτυπούσε και μέσα στην παράγκα, ενώ μετά την έσυρε και έξω. Τότε της άρπαξε από τσαντάκι που είχε στη μέση της 1.500 ευρώ και από το λαιμό μια χρυσή αλυσίδα.

Από τα χτυπήματα η γυναίκα νοσηλεύτηκε με σοβαρά τραύματα για 15 ημέρες στο Νοσοκομείο Τρίπολης.

Κατέθεσαν, επίσης, πως ο δεύτερος κατηγορούμενος της έδωσε κάποια στιγμή ένα χαστούκι, ενώ ο τρίτος που καταδικάσθηκε της έκλεισε το στόμα και της είπε να μη φωνάζει.

Απολογίες
Στις απολογίες του ο ένας Ρομά που καταδικάσθηκε είπε πως δεν ήξερε ότι πρώην γαμπρός και πεθερά είχαν προβλήματα και πως όταν ξεκίνησε η φασαρία, αυτός τα έχασε και δεν ήξερε τι να κάνει. Αν το ήξερε, όπως είπε, δε θα πήγαινε μαζί.

Ο δεύτερος που καταδικάσθηκε είπε ότι ο πρώην γαμπρός τού ζήτησε επειδή είχε αυτοκίνητο να τον πάει στην παράγκα της πεθεράς του για να δει το παιδί του. Όταν, όμως, τον είδε η γυναίκα άρχισε να φωνάζει, γιατί φοβήθηκε ότι θα της πάρει το παιδί. Τότε της επιτέθηκε και άρχισε να τη χτυπάει, ενώ αυτός, όπως είπε, δεν ανακατεύτηκε, αλλά ούτε και έκλεισε το στόμα της γυναίκας. Μάλιστα, σημείωσε ότι πήγε στο αυτοκίνητο και είπε πως θα παρατήσει εκεί όποιον δεν μπει να φύγουν.

Ο τελευταίος κατηγορούμενος που αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών είπε ότι ο πρώην γαμπρός της τη χτυπούσε και μέσα και έξω από την παράγκα, ενώ αυτός πήρε το παιδί στα χέρια του, όταν το άφησε ο άλλος.

Πηγή: Εφ.Θάρρος

Όλη η επικαιρότητα