Μεσσηνία

Καλαμάτα: Νέα προφυλάκιση για το κύκλωμα διακίνησης χασίς και κοκαΐνης

Ακούστε το άρθρο

Συμπληρωματικά στοιχεία των Αρχών οδηγούν κι άλλους στην πόρτα του Ανακριτή 

Παρά το γεγονός ότι σε λίγο καιρό, συμπληρώνεται ένας χρόνος, από την εξάρθρωση στη Μεσσηνία, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης χασίς και κοκαΐνης, η Ανάκριση  βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα αυτές τις ημέρες προφυλακίστηκε ένα ακόμα άτομο που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.
Οι διωκτικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταθέσει στις Εισαγγελικές και Ανακριτικές αρχές, συμπληρωματικό υλικό για τη μεγάλη αυτή υπόθεση, με αποτέλεσμα να προκύπτουν και νέα στοιχεία για κάποια από τα 546 άτομα που περιλαμβάνει το βασικό κομμάτι της δικογραφίας και τα οποία δεν κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Προφυλάκιση συνεργάτη
Μετά την αξιολόγηση και του νέου υλικού που κατατέθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας για το συγκεκριμένο κύκλωμα, κλήθηκε στον Ανακριτή να δώσει εξηγήσεις ένας 52χρονος από τη Μεσσήνη, ο οποίος φέρεται ως συνεργάτης του κυκλώματος στον τομέα της διακίνησης των ναρκωτικών.
Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε, Ανακριτής και Εισαγγελέας με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ανάκριση έχει… πορεία ακόμα και το επόμενο διάστημα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις κι άλλα άτομα. Άλλωστε τον προηγούμενο μήνα είχε προφυλακισθεί άλλο ένα άτομο, ένας τσιγγάνος από το Ζεφύρι Αττικής, ο οποίος πλέον κατηγορείται ως μέλος της οργάνωσης.
Πέρυσι τον Ιούνιο, και μετά από 10 μήνες παρακολούθησης και καταγραφής κινητών τηλεφώνων, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Μεσσηνία, Αττική, Κορινθία και Αρκαδία και συνελήφθησαν 29 άτομα, ενώ τέσσερα άτομα που κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ήδη έγκλειστα σε φυλακές της χώρας.

Χιλιάδες συνομιλίες
Οι Αρχές από την αρχή μίλησαν για εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε ξεκινήσει τη δράση της πολύ πριν από τον Αύγουστο του 2015, οπότε άρχισε η παρακολούθηση υπόπτων και η καταγραφή συνομιλιών. Οι χιλιάδες συνομιλίες που έχουν καταγραφεί έχουν καταχωρηθεί σε πάνω από 100 ψηφιακούς δίσκους, με τη συντριπτική πλειοψηφία να παρουσιάζει ποινικό ενδιαφέρον.
Ο ρόλος του αρχηγού της οργάνωσης αποδίδεται σε 37χρονο από τον Ανεμόμυλο, ο οποίος κατηγορείται ότι την διηύθυνε, κατεύθυνε τα μέλη της, διαπραγματευόταν τις τιμές προμήθειας και πώλησης των ναρκωτικών ουσιών, οργάνωνε τα περιφερειακά μέλη, συνομιλούσε με προμηθευτές ναρκωτικών, αλλά και μετείχε ο ίδιος σε μεταφορές ναρκωτικών προς τη Μεσσηνία.
Το ρόλο του υπαρχηγού αποδίδουν σε 33χρονο από την Τρίοδο, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα πέρυσι είχε ξεφύγει με επεισοδιακό τρόπο από το μπλόκο στα διόδια της Βελιγοστής, εν μέσω πυροβολισμών και εμβολίζοντας περιπολικά. Μάλιστα, αποδίδουν και σε αυτόν πολύπλευρο ρόλο, σχεδόν ισάξιο με του αρχηγού.
Πηγή: Εφημερίδα «Θάρρος»

Όλη η επικαιρότητα