Περιβάλλον

Καλαμάτα: Νέα σύμβαση για τα σκουπίδια με τον ίδιο εργολάβο!

foloh_5.jpg
Ακούστε το άρθρο
Νέα σύμβαση υπεγράφη την Παρασκευή μεταξύ του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και του εργολάβου Θόδωρου Καράμπελα για τη μεταφορά των σκουπιδιών της Καλαμάτας, ανάλογου οικονομικού ποσού και διάρκειας. Το θέμα συζητήθηκε στην κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, και, όπως ήταν φυσικό, οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν για άλλη μία φορά.
 
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μίλησε για «καταστρατήγηση» των προβλεπόμενων διαδικασιών και για «κατασπατάληση» των πόρων του Δήμου, προέβλεψε ότι με τις διαδικασίες αυτές θα προκληθεί η άσκηση ποινικών διώξεων, ενώ πρότεινε να αναζητήσει ο Δήμος άλλο εργολάβο για τη μεταφορά των σκουπιδιών, διότι ο συμβαλλόμενος έχει εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη.
 
Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Τάσος Νιάρχος, σχολίασε από την πλευρά του ότι η υπόθεση αυτή φανερώνει πως τα σκουπίδια είναι πράγματι χρυσός για ορισμένους, όχι όμως για τους εργαζόμενους, που επιβαρύνονται με μεγάλα τέλη καθαριότητας.
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, υποστήριξε ότι η Καλαμάτα έχει φτάσει στη σημερινή κατάσταση, να εξαρτάται δηλαδή από έναν εργολάβο η υπόθεση των σκουπιδιών, με ευθύνη του δημάρχου και επιπλέον μίλησε για «οικονομικό έγκλημα».
Οι τοποθετήσεις της μειοψηφίας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της πλειοψηφίας.
Μάλιστα ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παύλος Μπουζιάνης, υποστήριξε ότι για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται οι κάτοικοι του Ταϋγέτου που πήγαν στη δικαιοσύνη για την υπόθεση της Μαραθόλακκας.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τη στιγμή που όλη η Ελλάδα πετάει τα σκουπίδια της στις χωματερές, μια ομάδα πολιτών πήγε στα δικαστήρια και εξασφάλισε αποφάσεις που απαγορεύουν τη χρησιμοποίηση της Μαραθόλακκας, στερώντας από το Δήμο Καλαμάτας έναν χώρο ταφής απορριμμάτων που διαθέτουν όλοι οι άλλοι Δήμοι της χώρας, όπως ισχυρίστηκε.
Ο κ. Μπουζιάνης, συνέχισε τονίζοντας ότι η μειοψηφία επιδιώκει να βρομίσει η πόλη για να ωφεληθεί πολιτικά, τόνισε όμως ότι «δεν θα τα καταφέρετε, εμείς αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε την πόλη καθαρή και θα το καταφέρουμε με οποιονδήποτε τρόπο».
Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Δημήτρης Μπούχαλης, σημείωσε από την πλευρά του ότι ο Δήμος Καλαμάτας πληρώνει τα λιγότερα χρήματα από όλους όσους μεταφέρουν τα σκουπίδια τους με εργολάβου, ενώ, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος υποστήριξε ότι οι διαδικασίες της δημοτικής αρχής έχουν αναγνωριστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
 
Πηγή: tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα