Γ Εθνική

Καλαμάτα – Πανηλειακός: Στάθηκε εξαιρετικά, του έλειψε μόνο το γκολ (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Aντάξιος των απαιτήσεων ενός μεγάλου ντέρμπι όπως το χθεσινό με την Καλαμάτα, εμφανίστηκε ο Πανηλειακός που ήταν εξαιρετικός χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, δημιούργησε φάσεις ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ που θα του έδινε τη νίκη, με αποτέλεσμα να γυρίσει με την λευκή ισοπαλία στις αποσκευές του.

Το χθεσινό παιχνίδι, που διεξήχθη παρουσία περίπου 1000 θεατών, εκ των οποίων και αρκετοί από τον Πύργο, που μετέβησαν μεμονωμένα στην Καλαμάτα, θύμιζε αρκετά το ματς του πρώτου γύρου το οποίο είχε λήξει επίσης χωρίς τέρματα αφού κυριάρχησε το πάθος και η ένταση χωρίς είναι η αλήθεια τις πολλές – πλην εξαιρέσεων – μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες.

Οι ερυθρόλευκοι, που κατά την μετάβαση τους στην Καλαμάτα αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα με το λεωφορείο που τους μετέφερε με αποτέλεσμα να έρθει άλλο να τους παραλάβει και είχε συνέπεια η σέντρα να καθυστερήσει περίπου είκοσι λεπτά, έπαιξαν οργανωμένα και εξουδετέρωσαν σε μεγάλο βαθμό τα ατού του αντιπάλου.

Μετά την χθεσινή ισοπαλία, ο Πανηλειακός παρέμεινε στην τρίτη θέση εξακολουθώντας να ισοβαθμεί με την Καλαμάτα αλλά πλέον βρίσκεται στο -4 από τον Αστέρα Αμαλιάδας και στο -8 από τον Αστέρα Βλαχιώτη.

Πως ξεκίνησε ο Πανηλειακός

Ο Γιώργος Κούτσης στο συγκεκριμένο ματς παρέταξε την ομάδα για πρώτη φορά φέτος με 5-3-2, με τους Κολόκα, Σούλη Μπουρνέλη τριάδα στην άμυνα, Νιφορόπουλο και Νικολόπουλο στις πτέρυγες, Λεβέντη, Γκοτσούλια και Μπουρλάκη στο κέντρο και τους Ντάνκουα και Κρεββατά στην επίθεση.

Ο αγώνας

Στα καθαρά αγωνιστικά, το ξεκίνημα του αγώνα ήταν αναγνωριστικό με την πρώτη καλή στιγμή να ανήκει στους ερυθρόλευκους, όταν στο 30’ ο Ντάνκουα από καλή θέση σούταρε άουτ. Η Καλαμάτα απάντησε με ένα καλό σουτ του Σαραντόπουλου στο 36’ που έφυγε λίγο άουτ ενώ στο 44’ η προσπάθεια του Αθανασόπουλου μετά την σέντρα του Παπουτσογιαννόπουλου κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Στην επανάληψη, οι ερυθρόλευκοι απείλησαν και πάλι πρώτοι, όταν στο 47’ το σουτ του Ντάνκουα από τα δεξιά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Γκόμεζ. Στο 53’ ο Καπετανάκης είπε «όχι» στον Σαραντόπουλο ενώ στο 63’ ο γκολκίπερ του Πανηλειακού με τη βοήθεια του δοκαριού απομάκρυνε το σουτ του Ρονκάτο. Στο 70’, η ομάδα του Γ. Κούτση έφτασε κοντά στο γκολ όταν μετά από σέντρα του Μπουρλάκη και διεκδίκηση μεταξύ Γκόμεζ και Κρεββατά η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα όμως ο Καντούτσης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Στο 75’ ο Γκόμεζ μπλόκαρε το σουτ του Μπουρλάκη και στην τελευταία καλή φάση του αγώνα ο Γκασούκας μέσα από την περιοχή δε βρήκε στόχο.

Αυτοί που ξεχώρισαν

Σε πολύ καλή μέρα βρέθηκαν οι περισσότεροι ερυθρόλευκοι με τους Ντάνκουα, Καπετανάκη, Λεβέντη, Γκοτσούλια και Νιφορόπουλο να ξεχωρίζουν λίγο περισσότερο ενώ από την Καλαμάτα κορυφαίος ο Καντούτσης και σταθερός ο Γκόμεζ.

Οι συνθέσεις

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμεζ, Παπουτσογιαννόπουλος, Καλογερόπουλος, Νικολόπουλος (85΄ Νινιός), Ζαχαρόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Σαραντόπουλος (88΄ Μερκούρης), Ρονκάτο, Τσουλάκος (71΄ Γκασούκας), Αθανασόπουλος

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Καπετανάκης, Νιφορόπουλος, Λεβέντης (90΄Δαβουρλής), Μπουρνέλης, Σούλης, Κολόκας, Γκοτσούλιας, Νικολόπουλος, Μπουρλάκης (81΄ Σέου), Ντάνκουα (87΄ Χατζηστάμου), Κρεββατάς

Όλη η επικαιρότητα