Αθλητισμός

Καλαμάτα – Πανηλειακός: Ένα ντέρμπυ από τα παλιά…

Ακούστε το άρθρο

Λίγα 24ώρα έμειναν μέχρι την Τετάρτη (4.00μμ) όπου θα διεξαχθεί το απόλυτο ντέρμπυ στο Νότο και ενός εκ των μεγαλυτέρων της Ελλάδας, μεταξύ  των ομάδων της Καλαμάτας και του Πανηλειακού, στο πλαίσιο της επόμενης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Η νικήτρια ομάδα του ομίλου θα πάει απευθείας στους 8 του θεσμού και θα παίξει ξανά εντός έδρας για μια θέση στα ημιτελικά.

Ένα βήμα πριν την άνοδο η Καλαμάτα

Μια νίκη ή αλλιώς τρεις βαθμούς μακριά από τον τίτλο στην Α’ τοπική και την επιστροφή στην Γ’ εθνική βρίσκεται η Καλαμάτα.

Όπως γράφει το notosport.gr, νίκη επί του Ολυμπιακού Καλαμάτας με 3-1 το Σάββατο στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Αναγέννησης με τον Πανθουριακό, έφεραν την Καλαμάτα στο +9 από την δεύτερη Αναγέννηση, ενώ απομένουν 4 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Η Καλαμάτα λοιπόν θέλει μόλις μια νίκη ακόμη για να πανηγυρίσει και μαθηματικά τον τίτλο (αφού έχει την ισοβαθμία με την Αναγέννηση) την οποία θα έχει την ευκαιρία να πετύχει στο επόμενο ματς πρωταθλήματος, εντός έδρας με την Εράνη στις 23 Απριλίου.

Τα επόμενα τρία ματς είναι διαδοχικά με Εθνικό Μελιγαλά εκτός, Πανθουριακός εντός και Ανδρούσα εκτός.

Όσον αφορά το ματς του περασμένο Σαββάτου, η Καλαμάτα δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο (1-1) ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε απόλυτα και έφτασε εύκολα στο τελικό 1-3 με γκολ που πέτυχαν οι Χρήστος Καλαντζής (2) και Τάσος Καντούτσης.

Ο τίτλος στην Α’ τοπική ουσιαστικά έχει κριθεί και έτσι η Καλαμάτα μπορεί να στρέψει αποκλειστικά το ενδιαφέρον της στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Ένα θεσμό στον οποίο συμμετέχει ως Κυελλούχους Μεσσηνίας και ξεκίνησε με νίκη – πρόκριση επί του Ηρακλή Ξυλοκάστρου εκτός έδρας την περασμένη Τετάρτη.

Πανηλειακός: Προετοιμάζεται για τον αγώνα της Τετάρτης

Μετά την κατάκτηση της 1ης θέσης του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας Ηλείας στην κανονική περίοδο (αν και ο νικητής της ανόδου θα βγει μέσω μπαράζ) ο Πανηλειακός όχι μόνο επέστρεψε δυναμικά στα γήπεδα -μετά από απουσία δύο χρόνων – αλλά χτίζει ήδη το δρόμο για να πάει μακριά…

Μια παρέα νέων επιχειρηματιών από την Ηλεία, έχτισε ξανά από το απόλυτο μηδέν ένα υγιέστατο σωματείο, μαζεύοντας την «αφρόκρεμα» των καλύτερων ποδοσφαιριστών της περιοχής, με υψηλό μπάτζετ, θέτοντας ψηλά τον πήχη για την κατάληψη της 1ης θέσης στα μπαράζ και την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Φυσικά εκτός από την άνοδο στην Γ’ Εθνική, στόχος του συλλόγου είναι να πρωταγωνιστήσει και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών και σε οποιοδήποτε άλλο θεσμό αγωνίζεται..

Σ.Φ. Πανηλειακού – Κινητοποίηση στις τάξεις των φιλάθλων για τον αγώνα της Τετάρτης

Κινητοποίηση και αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων του Πανηλειακού για τον αγώνα της Τετάρτης, απέναντι στην Καλαμάτα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Οι φίλαθλοι θέλουν να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους στην μάχη για την πρόκριση που δίνει για την επόμενη φάση του Κυπέλλου, στο απόλυτο ντέρμπι της Πελοποννήσου.

Όπως σχολίασε στο patrisnews.com , ένας εκ των παλιότερων οργανωμένων του Συνδέσμου Φιλάθλων του Πανηλειακού «Red boys» : ” Εμείς δεν πάμε για ξύλο… πάμε μόνο για να είμαστε δίπλα στην ομάδα και να τραγουδήσουμε 90 λεπτα .. Είναι το μεγαλύτερο ντέρμπυ της Πελοποννήσου άσχετα σε ποια κατηγορία παίζουν και πρέπει να εχει οπαδούς και των δυο ομάδων .. Είμαστε κατά της βίας».

Να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που επιχείρησαν να μεταβούν οι φίλαθλοι του Πανηλειακού στην Καλαμάτα, ήταν την σεζόν 2013-2014, όπου η Αστυνομική Διεύθυνση της Μεσσηνίας σταμάτησε τους εκδρομείς του Πανηλειακού στην Αλλαγή, υποχρεώνοντάς τους να επιστρέψουν πίσω.

Μέριμνα από την διοίκηση της Καλαμάτας για ξεχωριστή θύρα στους φιλοξενούμενους 

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, η διοίκηση του Πανηλειακού έχει έρθει σε επαφή με την διοίκηση της Καλαμάτας και ύστερα από συμφωνία και συνεργασία υπάρχει μέριμνα για ξεχωριστή θύρα των φιλάθλων του Πανηλειακού, με σκοπό να υπάρχει και στο μέλλον ελεύθερη μετακίνηση των οπαδών και των δυο συλλόγων για τους μεταξύ τους αγώνες.

Όλη η επικαιρότητα