Μεσσηνία

Καλαμάτα: Σκουπίδια στους δρόμους λόγω έλλειψης προσωπικού

Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές δυσκολίες άρχισαν ήδη να παρουσιάζονται, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, στην αποκομιδή των απορριμμάτων εξαιτίας της έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού.

Παρά τις υποσχέσεις, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των πινάκων διοριστέων από το ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα αυτοί να μην έχουν αναλάβει υπηρεσία και να μην υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού, έστω ορισμένου χρόνου.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών, έθεσε το θέμα υπόψη του υπουργού Αλέξανδρου Χαρίτση, ο οποίος του υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει άμεσα λύση.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό Τύπο, ο υπουργός ανέφερε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ότι θα ανακοινωθούν από το ΑΣΕΠ σε λίγες εβδομάδες οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων για τον διαγωνισμό με την προκήρυξη 3Κ. Ειδικότερα, αυτό θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε θα κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεων όσων εργάζονται στους Δήμους με τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ. Όπως είπε μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, η ρύθμιση θα παρατείνει τις συμβάσεις έως την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Όσον αφορά στο χρόνο έκδοσης των αποτελεσμάτων, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «αναμένουμε από ΑΣΕΠ κατά προτεραιότητα τις επόμενες εβδομάδες να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες».

Πηγή: Εφ.Θάρρος

Όλη η επικαιρότητα