Μεσσηνία

Καλαμάτα: Συγκλονίζει η εγκατάλειψη 4 παιδιών από τη μητέρα τους – Μόλις 10 μηνών το μικρότερο

Ακούστε το άρθρο

Ένα πρωτόγνωρο γεγονός για τα δεδομένα της Μεσσηνίας συνέβη λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης του Πάσχα, στο Δικαστικό Μέγαρο στην Καλαμάτα.

Μια μητέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών, ηλικίας από 9 ετών το μεγαλύτερο έως και 10 μηνών το μικρότερο, προσήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και εγκατέλειψε τα παιδιά της, έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, λέγοντας ότι δεν μπορεί να τα μεγαλώσει.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο και τα μικρά παιδιά διακομίσθηκαν στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας με εντολή εισαγγελέα. Έρευνα για τις συνθήκες που οδήγησαν τη μητέρα σ’ αυτή της την πράξη διεξάγει και η αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας.

Στο νοσοκομείο τα 4 ανήλικα παιδιά

Αυτή τη στιγμή τα παιδιά είναι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, και τα φροντίζει το προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας, έως ότου αναλάβουν οι Υπηρεσίες Πρόνοιας της Περιφέρειας Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα ισχυρίστηκε ότι αδυνατούσε να τα ζήσει, καθώς αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και δεν μπορεί να συντηρήσει και τα 4 μικρά παιδιά. Στην απόγνωσή της και στην απελπισία της εγκατέλειψε τα παιδάκια της.

Η μητέρα δεν είναι δημότης Καλαμάτας, αλλά της ευρύτερης περιοχής, γι’αυτό και δεν ανέλαβαν αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Το πρόβλημα είναι τραγικό και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας πρέπει άμεσα να κινηθούν ώστε να βοηθήσουν τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Πηγή: tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα