Μεσσηνία

Καλαματιανό Καρναβάλι 2017: Ο καιρός μεταφέρει την τελετή έναρξης για αύριο

Ακούστε το άρθρο

Ο καιρός δε στάθηκε σύμμαχος για την αποψινή επίσημη έναρξη του καλαματιανού καρναβαλιού και υπό το φόβο της βροχής τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής αποφάσισαν να τη μεταφέρουν για αύριο στις 7.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Για το φετινό καρναβάλι μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο πρόεδρος της «Φάρις», καθώς και μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι για αυτή τη «γιορτή», που διεξάγεται στην πόλη τα τελευταία 5 χρόνια, να μάθουν τις διάφορες εξελίξεις.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, δήλωσε ευχαριστημένος με τη μέχρι τώρα ανταπόκριση του κόσμου, κάτι που- όπως είπε- προδικάζει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα για φέτος. Πλέον, τόνισε, το Καρναβάλι της Καλαμάτας έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική και μπορεί να συγκριθεί με άλλα, όπως εκείνα της Ξάνθης, του Ρεθύμνου και άλλων πόλεων.

Γι’ αυτό το λόγο έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην προσέλκυση επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, αφού, πέρα από το ψυχαγωγικό κομμάτι, που είναι βασικό, υπάρχει και το οικονομικό όφελος, καθώς και η προβολή της πόλης σε όλη την Ελλάδα.

Κλείνοντας κάλεσε όλο τον κόσμο να βρεθεί αύριο στην πλατεία για να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος, εξήγησε ότι αιτία μεταφοράς της αποψινής εκδήλωσης είναι ο καιρός, σε αντίθεση με αύριο που οι προγνώσεις κάνουν λόγο για καλοκαιρία στην περιοχή μας.
Από άποψη οργάνωσης δήλωσε ότι είναι όλα έτοιμα, ενώ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους εθελοντές που εργάστηκαν και εργάζονται για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Επίσης, ενημέρωσε ότι φέτος υπάρχουν συμμετοχές από γκρουπ τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Καλαμάτας. Πέραν, μάλιστα, της συμμετοχής τους, θα προσπαθήσουν να περάσουν σε αυτό παραδοσιακά χαρακτηριστικά που υπήρχαν σε κάθε περιοχή.

Προς έκπληξή τους δε, και με τη βοήθεια του δημοσιογράφου Ηλία Μπιτσάνη, ήρθε στη δημοσιότητα ότι, τελικά, το καρναβάλι της Καλαμάτας δεν είναι νέο. Ύστερα από έρευνα προέκυψε ότι υπήρχε και παλιότερα στην πόλη και ειδικότερα στα τέλη του προπερασμένου αιώνα.

Το τότε καρναβάλι είχε πραγματοποιηθεί για πέντε φορές, αλλά σταμάτησε λόγω κακοκαιρίας, αλλά και οικονομικής δυσχέρειας.

Τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής, Χρύσα Λιάππα και Βάσω Παπαδοπούλου, ενημέρωσαν ότι μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 32 γκρουπ, ενώ υπάρχει ακόμα πολύ ενδιαφέρον. Κάλεσαν δε όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την τελευταία στιγμή (έως 25 Φεβρουαρίου).

Για τα οικονομικά θέματα και ειδικότερα τις χορηγίες μίλησε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, ο οποίος δήλωσε ευχαριστημένος με τη μέχρι σήμερα ανταπόκριση των επιχειρήσεων, ενώ για φέτος έγινε απόπειρα, που τελικά πέτυχε, σε κάθε εκδήλωση να υπάρχει ένας μεγάλος χορηγός.

Όσο για τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα, αγγίζουν τα 15.000 ευρώ.

Για την τελετή έναρξης μίλησε το μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής, Τασούλα Φοίφα, που ευχαρίστησε όσους συμμετέχουν και ειδικότερα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος, καθώς και τον Βαγγέλη Χαχή, ο οποίος έστησε όλη την τελετή σε επίπεδο σκηνοθεσίας.

Τέλος, στη συνέντευξη Τύπου μίλησε κι ένας εθελοντής, ο Σταύρος Μπαγατέλας, που δήλωσε σίγουρος για την επιτυχία του Καλαματιανού Καρναβαλιού, ενώ κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει.

Συνοπτικά οι φετινές κύριες εκδηλώσεις

11 Φεβρουαρίου: Τελετή έναρξης στην κεντρική πλατεία με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο και συναυλία με τους “Walkman The Band”
18 Φεβρουαρίου- Νυχτερινή παρέλαση στους δρόμους της Καλαμάτας με τερματισμό στην κεντρική πλατεία- Παρουσιαστής θα είναι ο Σάββας Πούμπουρας. Συναυλία με το συγκρότημα «48 Ώρες»
20 Φεβρουαρίου: Deja vu, ένας διαγωνισμός μίμησης και μεταμφίεσης στο Πνευματικό Κέντρο
25 Φεβρουαρίου-  Ο τελικός των παιχνιδιών, που θα συνεχιστεί με Disco Party στο ξενοδοχείο Elite
26 Φεβρουαρίου: Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία. Παρουσιαστής θα είναι ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τους Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα και Ήβη Αδάμου
3 Μαρτίου: Απονομή βραβείων στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Καρναβαλικής Επιτροπής στο Πνευματικό Κέντρο (τηλ 2721 40 30 20), καθώς και στην ιστοσελίδα kalamatianokarnavali.gr

Πηγή: tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα