Μεσσηνία

Καλαματιανό Καρναβάλι: Φτάνει η ώρα για τη νυχτερινή παρέλαση

Ακούστε το άρθρο

Το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι βρίσκεται σε εξέλιξη και συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον του κοινού, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται έλλειψη στολών σε ορισμένα από τα 33 γκρουπ λόγω της μεγάλης ζήτησης, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της ΚΕ «Φάρις» Θανάσης Ηλιόπουλος, σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2016. Ο κ. Ηλιόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση πως το ζήτημα θα αντιμετωπισθεί (οι μοδίστρες ράβουν πυρετωδώς…) και τόνισε ότι το Καρναβάλι εξελίσσεται επιτυχώς, μετά την πολύ καλή τελετή έναρξης και την επιτυχία των Παιχνιδιών, τα οποία το εμπλουτίζουν.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19.00 θα ξεκινήσει η Νυχτερινή Παρέλαση του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. Φέτος, η πορεία θα αρχίσει από την πλατεία του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με ώρα συγκέντρωσης 18.00 και η παρέλαση θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Βασιλέως Γεωργίου, Αριστομένους, Γερμανού, Ιθώμης και πλατεία Αγίων Αποστόλων. Τα πληρώματα θα υποδέχεται ο παρουσιαστής Σάββας Πούμπουρας και θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα “48 ores ft Lukia”. Τη διαδρομή μπορείτε να δείτε στο σχετικό διάγραμμα.

Η συναυλία θα περιλαμβάνει πολλές ελληνικές και ξένες επιτυχίες από τις δεκαετίες του ΄70, του ΄80, του ΄90 και όχι μόνο!

Θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπή κυκλοφορίας σε ορισμένους δρόμους για λίγη ώρα, ώστε να περάσει η καρναβαλική παρέλαση.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ο Σύλλογος «Οι φίλοι της παράδοσης», στο πλαίσιο του Καρναβαλιού, θα ανεβάσουν μια θεατρική παράσταση που έχει σχέση με την παράδοση, μία κωμωδία, στις 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και ώρα 21.00.

Από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 το πρωί, θα ξεκινήσει το δρώμενο του Δράκου, που γίνεται κάθε χρόνο. Θα πάρουν μέρος τα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας, όπως και τα μικρότερα από τα Θεατροπαιχνίδια, μπορεί όμως να λάβει μέρος κι οποιοδήποτε άλλο παιδί θέλει, ντυμένο με την αποκριάτικη στολή του. Το δρώμενο θα ξεκινήσει από το Πνευματικό Κέντρο, θα γίνει ο γύρος της Κεντρικής Πλατείας και θα επιστρέψουν οι συμμετέχοντες. Στο μέσον της Πλατείας θα διεξαχθεί και ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι.

Αμέσως μετά, στις 12.00 το μεσημέρι, επίσης στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού θα πραγματοποιήσει και φέτος το παραδοσιακό γαϊτανάκι.
Η διενέργειά του αποτελεί παράδοση για το ΣΕΟ Καλαμάτας, καθώς το γαϊτανάκι διεξάγεται επί 40 χρόνια.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Αποκριάς, με την κομπανία του που αποτελείται από 10 μουσικούς περίπου, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, αύριο Τσικνοπέμπτη, από τις 14.00 και μετά, θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια της Αποκριάς και έντεχνο λαϊκό και ρεμπέτικο. Ο Σύλλογος των Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου θα προσφέρει διάφορα εδέσματα στο κοινό.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαιΐκων «Η Πρωτοπορία» διοργανώνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, το βράδυ, στην πλατεία των Λαιΐκων, βράσιμο παστού, που θα προσφέρεται στο κοινό με πατάτες, ενώ θα ακολουθήσει πάρτι καρναβαλικό. Το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου, θα προσφερθεί μακαρονάδα, θα αφεθούν στον ουρανό αερόστατα, ενώ θα πραγματοποιηθεί γλέντι.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Όθωνος και ώρα 11.30 το πρωί, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει παραδοσιακές μελωδίες από ορχήστρα και χορούς από συλλόγους.

Το Β΄ ΚΑΠΗ διοργανώνει στου Κουφού τις Ελιές, στη Ράχη, αποκριάτικη εκδήλωση την Κυριακή 19/2 και ώρα 16.00. Θα παρουσιασθούν αποκριάτικα τραγούδια από τη χορωδία του ΚΑΠΗ και χοροί της Αποκριάς από το χορευτικό συγκρότημα του Κέντρου. Κατόπιν, θα προσφερθεί φαγητό και θα ακολουθήσει γλέντι. Μέλη και φίλοι του Β΄ ΚΑΠΗ θα ανάψουν φωτιές και θα πετάξουν αερόστατα και χαρταετούς.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι το περιοδικό της Καρναβαλικής Επιτροπής για το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι διανέμεται από τα γραφεία της Επιτροπής.

Πηγή: tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα