Ηλεία Πολιτισμός

Κάλεσμα για συμμετοχές στην 17η Camera Zizanio

Ακούστε το άρθρο

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί, εδώ και 17 χρόνια, την αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας που είναι η Camera Zizanio.

Η 17η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 9 Δεκεμβρίου.

Η φετινή γιορτή είναι ξεχωριστή γιατί συμπίπτει με την επέτειο των 20 χρόνων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους η οποία θα συνοδευτεί με πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων στον Πύργο, την Αμαλιάδα και άλλες πόλεις της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας!

Όσοι νέοι θέλουν να πάρουν μέρος σε αυτό το μεγάλο διεθνές γεγονός θα πρέπει έγκαιρα να υποβάλουν τις ταινίες τους στην 17η Camera Zizanio.

Για το ελληνικό τμήμα αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2017.

Να θυμίσουμε ότι στην  Camera Zizanio γίνονται δεκτές ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, ανιμέσιον ή πειραματικές, που έχουν δημιουργηθεί από παιδιά και νέους έως 20 ετών, είτε ατομικά είτε μέσα από εργαστήρια και κινηματογραφικές ομάδες. Η διάρκειά τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά.

Τα διαγωνιστικά τμήματα της Camera Zizanio είναι τρία: Ελληνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές.

Όσοι δημιουργοί επιλεγούν για τα διαγωνιστικά τμήματα θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να προσκληθούν στο Φεστιβάλ και να ζήσουν τη μοναδική ατμόσφαιρά του μαζί με πολλούς νέους από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις προβολές των επαγγελματικών ταινιών του Φεστιβάλ Ολυμπίας, να  συναντήσουν σημαντικούς έλληνες και ξένους δημιουργούς του κινηματογράφου, να συμμετάσχουν  σε κινηματογραφικά εργαστήρια και σεμινάρια, μουσικές εκδηλώσεις, χορούς και άλλες εκδηλώσεις.

Και φυσικά να κερδίσουν ένα από τα βραβεία της Camera Zizanio αλλά και τα ξεχωριστά βραβεία με την ειδική βαρύτητα όπως τα βραβεία της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, το βραβείο του Συνηγόρου του Παιδιού, την υποτροφία της Σχολής Σταυράκου, το βραβείο «Νίκος Καβουκίδης» και άλλα…

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα της  Camera Zizanio στη διεύθυνση http://camerazizanio.net

Είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες να διαβάσουν τους όρους συμμετοχής και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για την αποστολή των ταινιών.

Όσοι  χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες  μπορούν να επικοινωνήσουν στο camerazizanio@gmail.com , και στο τηλ. 00302108664470

Η Camera Zizanio όπως και το Φεστιβάλ Ολυμπίας τελούν υπό τη αιγίδα των υπουργείων  -Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όλη η επικαιρότητα