Κόσμος

Κάλεσμα Μακρόν σε Νετανιάχου: Θαρραλέες χειρονομίες προς τους Παλαιστίνιους

Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε την Κυριακή τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να προχωρήσει «σε θαρραλέες χειρονομίες προς τους Παλαιστινίους», αναφέροντας κυρίως «το πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας», προκειμένου «να αρθεί το υφιστάμενο αδιέξοδο».

«Κάλεσα τον πρωθυπουργό (του Ισραήλ) να προβεί σε θαρραλέες ενέργειες προς τους Παλαιστινίους προκειμένου να αρθεί το υφιστάμενο αδιέξοδο» δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου των δύο ηγετών στο Παρίσι, ενώ «καταδίκασε απερίφραστα όλες τις μορφές επιθέσεων των τελευταίων ωρών και ημερών κατά του Ισραήλ».

«Μου φαίνεται πως το να αρχίσει από το πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας και τη λήψη μέτρων εμπιστοσύνης προς την Παλαιστινιακή Αρχή, αυτές θα ήταν κάποιες χειρονομίες στις οποίες αναφερθήκαμε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, οι οποίες είναι σημαντικές» διευκρίνισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Η Γαλλία είναι πεπεισμένη ότι η μοναδική λύση, που συνάδει με το διεθνές δίκαιο και τις μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις μας, είναι να επιτρέψουμε την ίδρυση δύο κρατών που θα συνυπάρχουν το ένα δίπλα στο άλλο ειρηνικά κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της διαπραγμάτευσης. Σε κάθε περίπτωση, στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση» συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε επίσης «απερίφραστα όλες τις μορφές επιθέσεων των τελευταίων ωρών και ημερών κατά του Ισραήλ, τις τρομοκρατικές επιθέσεις» ή άλλων ειδών επιθέσεις.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Γαλλίας επανέλαβε την «αποδοκιμασία του για τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ που η Γαλλία κρίνει ότι αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο και είναι επικίνδυνες για την ειρήνη» λίγες ημέρες μετά την αναγνώριση εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα