Κάλεσμα συμμετοχής στην 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής σε Πύργο και Αμαλιάδα

Για 18η συνεχόμενη χρονιά, εκατοντάδες διοργανωτές, χιλιάδες καλλιτέχνες και εθελοντές προετοιμάζονται για να γεμίσει κάθε γωνιά της χώρας με ήχους, χρώματα και εύθυμες νότες, και για το μελωδικότερο θεσμό της χώρας, την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Οι φετινές εκδηλώσεις αποτυπώνουν ένα ουσιαστικό μήνυμα αισιοδοξίας, ενότητας και συνεργασίας σε μια περίοδο εξαιρετικών δυσκολιών για την χώρα μας. Εκατοντάδες σχήματα, χορωδίες και ορχήστρες, χιλιάδες μουσικοί και εθελοντές ενώθηκαν αφιλοκερδώς, για να αλλάξουν τους ρυθμούς της καθημερινότητας και να ενισχύσουν τον καλλιτεχνικό διάλογο και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι για 6η συνεχόμενη χρονιά, ο εθνικός συντονισμός της διοργάνωσης και η παραγωγή των εκδηλώσεων θα οργανωθούν κατά κύριο λόγο χάρη σε πρωτοβουλίες πολιτών και συλλογικές δημιουργικές προσπάθειες.

Κάλεσμα προς μουσικούς & εθελοντές…

Σημειώστε ότι μουσικοί, συγκροτήματα, κάθε λογής καλλιτέχνες και εθελοντές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που θα πραγματοποιηθούν στον Πύργο στις 19 & 20 Ιουνίου και στην Αμαλιάδα 20-21-22 Ιουνίου, στο eumusicdaypyrgos@gmail.com και στο westeumusicday@gmail.com αντίστοιχα ή σε προσωπικό μήνυμα στις σελίδες στο facebook έως και την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017!

Τι συμβολίζει το νέο λογότυπο

Οι φετινές εκδηλώσεις για την Γιορτή της Μουσικής δίνουν την αφορμή στους The Comeback να δημιουργήσουν ένα νέο λογότυπο. Με τη χρήση ενός κεφαλαίου Μ, (μι) όπως Μουσική και στα αγγλικά την λέξη Music, η σκέψη είναι να μπορέσουμε εύκολα να επικοινωνήσουμε και σε περισσότερες γλώσσες. Το “Μι” είναι σχεδιασμένο με ισόπλευρα τρίγωνα που οι γραμμές τους τέμνονται στις 60° όσα και τα λεπτά της ώρας. Από πάνω στέκεται ο ήλιος, που συμβολίζει την ημέρα – την μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, και έχει 21 ακτίνες όσες και οι ημέρες του Ιουνίου, στην ημέρα της γιορτής.