Κόσμος

Καλιφόρνια: Στους 71 οι νεκροί και πάνω από 1.000 αγνοούμενοι από την πυρκαγιά

Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται μετά τη δασική πυρκαγιά που προκάλεσε τεράστια καταστροφή στη βόρεια Καλιφόρνια, η οποία αποκαλείται Camp Fire, αυξήθηκε σε πάνω από 1.000, ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ γνωστοποίησαν επίσης ότι εντοπίστηκαν τα λείψανα άλλων οκτώ θυμάτων, με αποτέλεσμα ο — ακόμη προσωρινός — απολογισμός των νεκρών στην Κομητεία Μπιούτ να αυξηθεί στους 71.

Ο αριθμός των αγνοουμένων, που πιθανόν συμπεριλαμβάνει ανθρώπους που σώθηκαν από τις φλόγες και δεν ξέρουν πως έχουν κηρυχθεί αγνοούμενοι, αυξήθηκε από τους 631 την Πέμπτη στους 1.011, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο σερίφης της Κομητείας Μπιούτ, ο Κόρι Χόνι.

«Θέλω να κατανοήσετε ότι αυτός είναι ένας κατάλογος που εξελίσσεται», τόνισε ο σερίφης Χόνι. «Οι πληροφορίες που σας δίνει είναι ανεπεξέργαστα δεδομένα και υπάρχει (…) πιθανότητα ο κατάλογος να περιέχει διπλές καταχωρίσεις», εξήγησε.

Στην Καλιφόρνια ο Ντόναλντ Τραμπ

Στην Καλιφόρνια αναμένεται σήμερα να κάνει μια επίσκεψη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για να συναντηθεί με πυροπαθείς, έπειτα από την φονικότερη πυρκαγιά στην ιστορία της Πολιτείας, η οποία ξέσπασε την 8η Νοεμβρίου.

Η γιγαντιαία δασική πυρκαγιά, που απέχει πολύ από το να έχει τεθεί υπό έλεγχο — την Παρασκευή είχε ελεγχθεί κατά το 45%, κατά το πυροσβεστικό σώμα της Πολιτείας — απανθράκωσε σχεδόν 10.000 σπίτια και άλλα κτίρια και 550.000 στρέμματα γης.

Στο νότιο τμήμα της Καλιφόρνιας, η λεγόμενη Woolsey Fire κατέκαψε πάνω από 400.000 στρέμματα, συμπεριλαμβανομένου ενός τμήματος του γνωστού θέρετρου Μάλιμπού, όπου συχνάζουν διασημότητες, και έχει στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Ο απολογισμός των πυρκαγιών σε όλη την Πολιτεία έχει φθάσει, κατά συνέπεια, τους τουλάχιστον 74 από την περασμένη Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα