Ηλεία

Καλό ταξίδι Βάσω

Ακούστε το άρθρο

Το χαμόγελο δεν έφευγε ποτέ από τα χείλη της και οι δυσκολίες της ζωής, δεν έκαμψαν ποτέ την θέληση της Βάσως Θεοδωροπούλου να προσφέρει. Και το έκανε με πείσμα και αυταπάρνηση, αλλά κυρίως με αγάπη για τα «παιδιά της». Έτσι έλεγε τα παιδιά του Πύργου που είχαν πάρει βοήθεια από τη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ Καλαμάτας – στην οποία ήταν εθελόντρια – και είχαν επανενταχθεί. Ο γιος της Δημήτρης, η σύζυγός του Χριστίνα, τα αδέλφια της και αυτά τα «παιδιά της», με δάκρυα στα μάτια τη συνόδευσαν χθες στην τελευταία της κατοικία.

Μια ολόκληρη εβδομάδα έδωσε μάχη να κρατηθεί στη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Π.Π.Ν Πατρών, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το προηγούμενο Σάββατο. Τελικά, δεν τα κατάφερε. Κι αυτή ήταν η μόνη και μοιραία μάχη από την οποία η Βάσω δεν κατάφερε να βγει νικήτρια.

Φίλοι και συνάδελφοι από το Νοσοκομείου του Πύργου, όπου εργαζόταν στο Τηλεφωνικό Κέντρο, αλλά και από το ΕΚΑΒ, αφού επί χρόνια ήταν η «φωνή» που απαντούσε στις κλήσεις του 166, ήταν εκεί για να την αποχαιρετίσουν. Μάτια γεμάτα δάκρυα και ένα «γιατί;» που δε θα πάρει ποτέ απάντηση. Γιατί τόσο νωρίς, γιατί τόσο ξαφνικά, γιατί αυτός ο άνθρωπος που είχε βασανιστεί τόσο και πια η ζωή άρχισε να της χαμογελά, να φύγει έτσι; Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Λούβρου, όπου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία, αποδείχθηκε μικρός για να χωρέσει την αγάπη των φίλων της. Γιατί η Βάσω, με την αυθεντικότητα και την θετική της ενέργεια, είχε μόνο φίλους.

Η εφημ. «Πατρίς» και το Patrisnews εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

Ν.Σ

Όλη η επικαιρότητα