Με… Καλογρίτσα η δημοπράτηση του δρόμου Πύργος-Οινόη!

Παρών και στα περιφερειακά έργα ο όμιλος Καλογρίτσα, καθώς ο «ΤΟΞΟΤΗΣ» συμμετείχε στον διαγωνισμό για τα συμπληρωματικά έργα αποκατάστασης κατολισθήσεων στον επαρχιακό δρόμο Πύργου-Οινόης, προϋπολογισμού 1,034 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος που έχει αναλάβει να κατασκευάσει τα πρώτα τέσσερα τμήματα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, κατέθεσε προσφορά για το έργο, η οποία όμως ήταν με πολύ χαμηλή έκπτωση, περίπου 34%, σε αντίθεση με τις εκπτώσεις που έδωσε για τον αυτοκινητόδρομο.  Συνολικά συμμετείχαν έξι εταιρείες στον διαγωνισμό. Προσωρινός μειοδότης ανακηρύχθηκε η ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ με 59,6% έκπτωση.

Όπως τονίστηκε στην εφ.«Πατρίς» από υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΕ Ηλείας, είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε περιφερειακό έργο ο ΤΟΞΟΤΗΣ, κάτι που δείχνει ότι επιδίωξή του είναι να το επαναλάβει, καθώς η παρουσία εργοταξίων στην Ηλεία για τον αυτοκινητόδρομο το προσεχές χρονικό διάστημα προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής στην κατασκευή και μικρότερων έργων στην Ηλεία και στη Δυτική Ελλάδα.

Όσον αφορά τον επαρχιακό δρόμο Πύργου-Οινόης, το έργο περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης τμημάτων του δρόμου, στα οποία εμφανίστηκαν προβλήματα αστοχιών και κατολισθήσεων, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του 2014.

Προσεχώς και ο δρόμος Αρχαία Πίσα-Λάλα

Η επόμενη δημοπράτηση που ετοιμάζει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Ηλείας αφορά τον επαρχιακό δρόμο Αρχαία Πίσα-Λάλα (στη θέση Καζάνι), καθώς εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι. Ο αρχικός προϋπολογισμός υπολογίζεται κοντά στις 700.000 ευρώ και απομένει σχετικό έγγραφο της Αποκεντρωμένης για να βγει στον αέρα η προκήρυξη.