Καλοκαίρι στη δουλειά: Οδηγός επιβίωσης

Το καλοκαίρι είναι δύσκολη περίοδος.

Τα γραφεία είναι πολύ σιχαμένα μέρη, παιδιά, να τα λέμε κι αυτά.

Επειδή όμως είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε, αν θέλουμε μετά να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας, αυτές είναι μερικές συμβουλές για να την παλέψουμε (και εσύ μαζί μας) αυτούς τους δύο καυτούς μήνες που μας έμειναν.

1. Νερό, νερό, νερό
Πιες πολύ νερό. Μην ανησυχείς, οι πιθανότητες να πιεις τόσο πολύ που θα πάθεις κάτι είναι πολύ μικρές. Άκου το σώμα σου, και αν νιώσεις ότι χρειάζεται ενυδάτωση, πιες ένα ποτήρι δροσερό νερό για να σε επαναφέρει. Η αφυδάτωση είναι πολύ σοβαρό πράγμα, ακόμα και σε πολύ μικρό βαθμό. Μας κάνει νωχελικούς, ευέξαπτους και – σε γενικές γραμμές – λιγάκι άχρηστους. Άρα, νερό.

2. Φόρα ακουστικά, αν μπορείς
Αν δουλεύεις σε γραφείο και μπορείς να φοράς ακουστικά όσο δουλεύεις, αυτό είναι ευλογία και θα σου σώσει την ζωή. Αν, πάλι, δεν έχεις αυτό το προνόμιο, ξέχνα ότι το είπαμε, μην μας κρατάς κακία και προχωράμε παρακάτω.

3. Μέτρα μέχρι το 5 όταν εκνευρίζεσαι
Το ότι θα εκνευριστείς με κάτι στην δουλειά είναι δεδομένο. Δεν μπορούμε να φανταστούμε άνθρωπο που είναι τόσο ικανοποιημένος από τον χώρο εργασίας του. Αρκεί κάθε φορά που θα καταλάβεις όλες τις διαφορετικές μορφές οργής που νιώθεις να κρασάρουν η μία πάνω στην άλλη, να κάνεις ένα μικρό πνευματικό διάλειμμα, να μετρήσεις από μέσα σου μέχρι το πέντε και μετά να απαντήσεις. Θα σε γλυτώσει από το να πεις πολλές χοντράδες.

4. Έχε μαζί σου αποσμητικό
Επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χτυπήσει η ξαφνική ιδρωτίλα και θα το χρειαστείς. Επίσης, πολύ καλό για να το δώσεις σε συναδέλφους με σαφώς χειρότερη προσωπική υγιεινή από εσένα, αρκεί να το κάνεις με τρόπο. Βάλε, ας πούμε, λίγο μπροστά τους, πέτα και λίγη γκρίνια για το πόσο εύκολα ιδρώνεις και ρώτα όσο πιο αθώα μπορείς: “Θες;”

5. Κοιμήσου σωστά τα βράδια
Επειδή πραγματικά δεν θες με όλη τη ζέστη και την κακή διάθεση που προκαλεί η ζέστη να πας στην δουλειά και άυπνος.

6. Οργάνωσε σωστά τις διακοπές σου
Αν δεν έχεις πάρει την καλοκαιρινή σου άδεια ακόμα, οργάνωσέ την έξυπνα. Σκέψου αρχικά τι θες: να ξεφύγεις για λίγο από την πόλη; Να περάσεις λίγο παραπάνω χρόνο με το ταίρι ή τους φίλους σου; Να κλειδωθείς στο σπίτι και να βλέπεις σειρές όλη τη μέρα; Ό,τι κι αν αποφασίσεις, είναι καλό να έχεις πλάνο, μιας και αυτές οι λίγες μέρες μπορεί να είναι αρκετές για να σου δώσουν δύναμη να την παλέψεις μέχρι το φθινόπωρο.

7. Φόρα χαλαρά ρούχα
Τον χειμώνα είναι πολύ λογικό να θες να σκάσεις στην δουλειά με ένα ολοκληρωμένο λουκ. Να νιώθεις καλά με αυτά που φοράς. Το καλοκαίρι, δεν μας νοιάζουν αυτά. Φόρα κάτι άνετο, βαμβακερό και – αν γίνεται – φαρδύ. Και αμέσως γλύτωσες μερικές ώρες να κάθεσαι στη θέση σου και να νιώθεις το μπλουζάκι σου να σε σφίγγει σαν σαλάμι.

 

 

via