Αγροτικά Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

“Καλοθελητές” λυμαίνονται το χώρο της σταφίδας-Εκτιμάται ότι η τιμή της θα ξεπεράσει το 1,10 ευρώ…

Ακούστε το άρθρο

Θα ξεπεράσει η Κορινθιακή Σταφίδα το 1 ευρώ εκτιμούν οι ενώσεις της Πελοποννήσου προτρέποντας μάλιστα και τους παραγωγούς να είναι ιδιαίτερη προσεκτικοί και να μην πουλούν σε χαμηλότερες τιμές.

Αν και ακόμα κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει το ακριβές ύψος που θα πωληθεί το βασικότερο προϊόν  παραγωγής ήδη ενώσεις έχουν αναγγείλει πως θα αγοράσουν πάνω από ένα ευρώ.

Η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδος για το μήνα Αύγουστο έχει κόψει ήδη τιμολόγια με ένα ευρώ ενώ η Παναγιάλειος Ένωση Συναιτερισμών που διαχειρίζεται το 60% της παραγωγής της Πελοποννήσου έχει ήδη ενημερώσει τα μέλη της πως θα κυμανθεί μεταξύ 1,20 και 1,25, δηλαδή δέκα με δεκαπέντε λεπτά πάνω από την περσινή.

“Εμείς για τον μήνα Αύγουστο κόψαμε τιμολόγια με ένα ευρώ. Κανείς όμως με βεβαιότητα δεν μπορεί από τώρα να προδιαγράψει το ύψος που θα φθάσει η τιμή πώλησης με δεδομένο ότι  ζήτηση υπάρχει και ιδίως για εξαγωγή. Για αυτό και επιμένουμε ότι θα πρέπει όλοι οι παραγωγοι σταφίδας του νομού να ενταχθούν σε μία ομάδα ώστε η ποσότητα που θα έχουμε στην διάθεση μας να εμπορευτούμε να μας δίνει την δυνατότητα ως διαπραγματευτική ισχύ να πετυχαίνουμε τις καλύτερες δυνατές τιμές”, τόνισε ο πρόεδρος της Ομάδος Παραγωγών Αμαλιάδος Χρήστος Βαλλιανάτος.

Στην αγορά έχουν ήδη τρέξει καιροσκόποι οι  οποίοι αγοράζουν με χαμηλότερες τιμές και προσπαθούν στην κυριολεξία να αρπάξουν το προϊόν σε εξευτελιστικές τιμές σε βάρος των παραγωγών και σε όφελος δικό τους…

Φαινόμενο το οποίο κατήγγειλε και ο πρόεδρος της Παναιγιάλειος Ένωσης Συνεταιρισμών Θανάσης Σωτηρόπουλος που  ζητά από τους παραγωγούς να κλείσουν τα αυτιά τους στους «καλοθελητές» εκφραστές άλλων συμφερόντων και να μην παραδίδουν τη σταφίδα σε χαμηλές τιμές, όπως αυτές που προφορικά και χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία ακούγονται κάθε μέρα στην αγορά στα 1,20 ή 1,25 ευρώ το κιλό γιατί θα χάσουν χρήματα.

«Γνωρίζω στους συναδέλφους παραγωγούς της Αιγιάλειας, ότι η τιμή σταφίδας μας θα υπερβεί φέτος κατά πολύ την περσινή τιμή του 1,10 ευρώ το κιλό που έδωσε η Ένωσή μας για όλη την ποσότητα που παρέλαβε.   Να μην παρασύρονται οι συνάδελφοι σταφιδοπαραγωγοί από τους διάφορους «καλοθελητές» εκφραστές άλλων συμφερόντων και παραδίδουν τη σταφίδα σε χαμηλές τιμές όπως αυτές που προφορικά και χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία ακούγονται κάθε μέρα στην αγορά του  1,20 ευρώ το κιλό ή 1,25 ευρώ, κλπ γιατί θα χάσουν χρήματα”,  τόνισε μεταξύ άλλων ο Σωτηρόπουλος.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη ένωση διαχειρίζεται πάνω από το 60% της παραγωγής της Πελοποννήσου και έχει και την ειδική ποιότητα “Βόστιτσα”  που θα φθάσει στην συγκεκριμενη τιμή πώλησης, ενώ η υπόλοιπη θα κυμανθεί πέντε λεπτά χαμηλότερα…

Όλη η επικαιρότητα