Ηλεία

Κάλπη την Κυριακή στο Σταφιδόκαμπο – Το καφενείο θα είναι Εκλογικό Τμήμα

Ακούστε το άρθρο

Αναπληρωματικές εκλογές θα διενεργηθούν στις 24 Νοεμβρίου στον Σταφιδόκαμπο με τις κάλπες να στήνονται στο καφενείο του χωριού για την εκλογή δύο μελών του Τοπικού Συμβουλίου.

Είναι πρώτη φορά που γίνονται στο δήμο αναπληρωματικές εκλογές και αυτές αφορούν την εκλογή ενός μέλους και ενός αναπληρωματικού στο Τοπικό Συμβούλιο, μετά την παραίτηση ενός  μέλους ενώ ήδη είχε προηγηθεί η παραίτηση αναπληρωματικού.

Κάλπη στο καφενείο

Η εκλογική διαδικασία θα γίνει στο καφενείο του χωριού αφού τόσο το Κοινοτικό Κατάστημα όσο και το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου έχουν κριθεί ακατάλληλα. Άλλωστε όλοι θυμούνται ότι τόσο οι Εθνικές εκλογές όσο και οι αυτοδιοικητικές έγιναν σε …υπαίθριο χώρο καλυμμένο με καλάμια και τσουβάλια.

Η προκήρυξη

Στις 25 Οκτωβρίου δημοσιεύθηκε η Προκήρυξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  με θέμα τις εκλογές και πάλι στο Σταφιδόκαμπο.

Στην προκήρυξη αναφέρονται τα εξής: «Αναπληρωματικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στον Σταφιδόκαμπο του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης για την κάλυψη μίας κενής θέσης τακτικιού και μίας θέσης αναπληρωματικού συμβούλου στην τοπική Κοινότητα Σταφιδοκάμπου. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7 το πρωί μέχρι τις 19.00».

Τα μέλη και οι παραιτήσεις

Τα μέλη του Τοπικού συμβουλίου είναι οι: Κλαμπάνος Βασίλης πρόεδρος  και μέλη  ο Κουσουνής  Κωνσταντίνος, Γαλανοπούλου Άννα που παραιτήθηκε, η  Πασπαλιάρη Κλειώ και η Δημητρίου Αγγελική που πήρε τη θέση της πρώτης παραιτηθείσας  Κοτσίρη Ζωής.

Η Άννα Γαλανοπούλου, νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Αμαλιάδος, παραιτήθηκε για «προσωπικούς λόγους» και μάλιστα δεν είχε παραστεί ούτε στην ορκωμοσία.  Οι αναπληρωματικές εκλογές της 24ης Νοεμβρίου θα αναδείξουν λοιπόν ένα μέλος και ένα αναπληρωματικό για να λειτουργήσει απρόσκοπτα το Τοπικό Συμβούλιο Σταφιδοκάμπου.

Όλη η επικαιρότητα