Κάλπη ξανά στο Σταφιδόκαμπο – Το καφενείο θα είναι εκλογικό Τμήμα

Αναπληρωματικές εκλογές στον Σταφιδόκαμπο με τις κάλπες να στήνονται στο καφενείο του χωριού στις 25 Νοεμβρίου για την εκλογή δύο μελών του Τοπικού Συμβουλίου.

Είναι πρώτη φορά που γίνονται στο δήμο αναπληρωματικές εκλογές και αυτές αφορούν την εκλογή ενός μέλους και ενός αναπληρωματικού στο Τοπικό Συμβούλιο, μετά την παραίτηση ενός  μέλους ενώ ήδη είχε προηγηθεί η παραίτηση αναπληρωματικού.

Κάλπη στο καφενείο

Η εκλογική διαδικασία θα γίνει στο καφενείο του χωριού αφού τόσο το Κοινοτικό Κατάστημα όσο και το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου έχουν κριθεί ακατάλληλα. Άλλωστε όλοι θυμούνται ότι τόσο οι Εθνικές εκλογές όσο και οι αυτοδιοικητικές έγιναν σε …υπαίθριο χώρο καλυμμένο με καλάμια και τσουβάλια.

Ακατάλληλο και το Κοινοτικό κατάστημα

Η προκήρυξη

Στις 25 Οκτωβρίου δημοσιεύθηκε η Προκήρυξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  με θέμα τις εκλογές και πάλι στο Σταφιδόκαμπο.

Στην προκήρυξη αναφέρονται τα εξής: «Αναπληρωματικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στον Σταφιδόκαμπο του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης για την κάλυψη μίας κενής θέσης τακτικιού και μίας θέσης αναπληρωματικού συμβούλου στην τοπική Κοινότητα Σταφιδοκάμπου. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7 το πρωί μέχρι τις 19.00».

Τα μέλη και οι παραιτήσεις

Τα μέλη του Τοπικού συμβουλίου είναι οι: Κλαμπάνος Βασίλης πρόεδρος  και μέλη  ο Κουσουνής  Κωνσταντίνος, Γαλανοπούλου Άννα που παραιτήθηκε, η  Πασπαλιάρη Κλειώ και η Δημητρίου Αγγελική που πήρε τη θέση της πρώτης παραιτηθείσας  Κοτσίρη Ζωής.

Η Άννα Γαλανοπούλου, νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Αμαλιάδος, παραιτήθηκε για «προσωπικούς λόγους» και μάλιστα δεν είχε παραστεί ούτε στην ορκωμοσία.  Οι αναπληρωματικές εκλογές της 25ης Νοεμβρίου θα αναδείξουν λοιπόν ένα μέλος και ένα αναπληρωματικό για να λειτουργήσει απρόσκοπτα το Τοπικό Συμβούλιο Σταφιδοκάμπου.

«Πρώτη φορά»

Ο κ. Βασίλης Αλεξόπουλος διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών ΠΕ Ηλείας δήλωσε στην «ΟΡΤ TV»:

«Είναι αληθές ότι τα τελευταία χρόνια δεν μας είχε συμβεί αυτό που θα συμβεί λίγους μήνες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 Ιουνίου. Λόγω παραίτησης δύο συμβούλων κοινότητας και επειδή υπήρχε μόνο ένας αναπληρωματικός αυτή τη στιγμή έχουμε μία θέση κενή. Ο νόμος προβλέπει τη διενέργεια αναπληρωματικών εκλογών και βάζει προθεσμία εντός δύο μηνών. Η υπηρεσία μας προέβη στην προκήρυξη εκλογών από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη. Η διαδικασία είναι ίδια, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην Ηλεία»