«Κανένας λόγος ανησυχίας για τις “ληγμένες ” σοκολάτες του Πατρινού Καρναβαλιού» λέει ο ΕΦΕΤ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος του Ε.Φ.Ε.Τ., σε συνέχεια δημοσιευμάτων στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη «ρίψη» σοκολατών στη τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού οι οποίες έφεραν παραποιημένη ημερομηνία διατηρησιμότητας, πραγματοποίησε ολοκληρωμένη διερεύνηση του θέματος που περιέλαβε ελέγχους στις επιχειρήσεις παραγωγής τους καθώς και έρευνα για την μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση τους από την Δημοτική Αρχή και τους Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στη «ρίψη» σοκολατών στο Πατρινό Καρναβάλι.

Κατόπιν αυτών ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι δεν διαπιστώθηκε υπέρβαση της ημερομηνίας ελάχιστης διατηρησιμότητας στις παρτίδες σοκολατών που διατέθηκαν στην συγκεκριμένη εκδήλωση και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την ασφάλεια των εν λόγω προϊόντων.

«Την περίοδο των εορταστικών εκδηλώσεων του Πατρινού καρναβαλιού που κατ’ έθιμο παρουσιάζουν μεγάλη συγκέντρωση επισκεπτών στην Αχαϊκή πρωτεύουσα η  Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος του Ε.Φ.Ε.Τ. έχει εντείνει την ελεγκτική της δραστηριότητα στη κατεύθυνση της ορθής λειτουργίας των επιχειρήσεων τροφίμων και της προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών».