Κανονικά θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι

sxoleio.jpg

Φιλόλογοι, Φυσικοί-Χημικοί, Μαθηματικοί και Οικονομολόγοι, είναι οι ειδικότητες με τις μεγαλύτερες ελλείψεις στην Ηλεία, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή του ΠΥΣΔΕ, που συνεδριάζει, σχεδόν, σε καθημερινή βάση, για την διευθέτηση ζητημάτων στο πλαίσιο της προετοιμασίας, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

   Τα λειτουργικά κενά, σε όλες τις ειδικότητες, για τα Γυμνάσια και Λύκεια της Ηλείας, ξεπερνούν τα 100. Πρόκειται για κενά που δημιουργήθηκαν, κυρίως από τις πρόσφατες αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και, σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλη Δημητρέλλο, πρόκειται να καλυφθούν με την πρόσληψη αναπληρωτών, εξηγώντας πως «…έχουμε ρυθμίσει τα οργανικά κενά και τις υπεραριθμίες, ενώ οι εκπαιδευτικοί που έχουν έλθει με απόσπαση και αυτοί που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ θα τοποθετηθούν εντός των ημερών. Όσον αφορά τα λειτουργικά κενά, περιμένουμε τις προσλήψεις των αναπληρωτών την Παρασκευή, για την κάλυψη τους». Το υπουργείο Παιδείας έχει εξαγγείλει ότι, η Α΄ -και βασική- φάση αναπληρωτών θα προσληφθεί την Παρασκευή (σ.σ αύριο) 5 Σεπτεμβρίου, δίνοντας την δυνατότητα στα Υπηρεσιακά Συμβούλια να προχωρήσει στις τοποθετήσεις και μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, οι εκπαιδευτικοί να είναι στις θέσεις τους. Μάλιστα, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς», ο κ.Δημητρέλλος, εξέφρασε την αισιοδοξία και την ελπίδα, ότι η φετινή, θα είναι μια καλή χρονιά για την εκπαίδευση στην Ηλεία.

Σε νέα σχολεία…

   Όσον αφορά στις κτιριακές υποδοχές, η σχολική χρονιά για τους μαθητές του Λυκείου Σιμόπουλου – που τα τελευταία χρόνια στεγάζονταν σε λυόμενες αίθουσες – αναμένεται να ξεκινήσει στο νέο σχολείο, ενώ μέχρι το τέλος του 2014, υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και στο υπό ανέγερση 1ο Γυμνάσιο Πύργου, ώστε μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, να επιστρέψουν στο νέο τους σχολείο.

Προσπάθεια για τις Ειδικές Δομές

   Όσον αφορά τη λειτουργία του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και του Ε.Ε.Γ Πύργου, αυτή εξαρτάται από την στελέχωση με εκπαιδευτικό προσωπικό. Κάτι που διευθετείται απευθείας – για όλες τις Ειδικές Δομές – από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. «Αντιμετωπίζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία τη λειτουργία και των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής, η προσπάθεια μας είναι προς την κατεύθυνση της διάθεση προσωπικού – μέχρι την πρόσληψη των αναπληρωτών ειδικών προσώπων – ώστε τα δυο σχολεία να αρχίζουν να λειτουργούν κανονικά στις 11 Σεπτέμβρη», σημειώνει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος.

 

 

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)