Καραμανλής για το Πάτρα – Πύργος: «Το έργο είναι κυριολεκτικά στον αέρα»

«Εμείς αυτό το έργο έχουμε δεσμευτεί να το κάνουμε. Και θα το κάνουμε»… δήλωσε

Προβληματισμό προκάλεσαν σε Ηλεία (και Αχαΐα) οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, όσον αφορά το «μέλλον» του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος. Ο κ. Καραμανλής μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεών του αναφέρθηκε σε τρία έργα που αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή, αναφέροντας πρώτο το Πάτρα – Πύργος (καθώς και τον οδικό άξονα Άκτιο-Αμβρακία και τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης)…

Τις συμβάσεις παραχώρησης ως επωφελές μοντέλο υλοποίησης των μεγάλων έργων προτάσσει ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, με στόχο την καταπολέμηση της παθογένειας των μεγάλων εκπτώσεων.

Αναλυτικότερα στην ομιλία του (και σε ότι αφορά το Πάτρα – Πύργος) ο κ. Καραμανλής δήλωσε:

“Τα μεγάλα έργα για εμάς, δεν είναι εργαλεία υφαρπαγής ψήφων, ούτε εντυπωσιασμού και λαϊκισμού. Είναι εργαλεία ανάπτυξης. Δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και μία από τις βασικότερες δεσμεύσεις της κυβέρνησής μας είναι αυτή ακριβώς, να δημιουργήσουμε νέες δουλειές. Αλλά και μακροπρόθεσμα, βοηθούν ολόκληρες περιοχές να αναπτυχθούν και να αναβαθμιστούν.

Το μοντέλο “μεγάλες εκπτώσεις”, καταλήγει να πληρώνουμε πιο ακριβά τα έργα και να τα κάνουμε σε διπλάσιο και τριπλάσιο χρόνο.

Αντιθέτως, οι συμβάσεις παραχώρησης που η Νέα Δημοκρατία θεσμοθέτησε το 2006 στα μεγάλα οδικά έργα, είναι πιο αποτελεσματικές, με μικρότερο κόστος και πιο γρήγορες από τα “κλασσικά” δημόσια έργα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η σήραγγα Ραψομμάτη στην Τρίπολη.  Μία σήραγγα με 2 “κατευθύνσεις”. Ίδιες συνθήκες κατασκευής.  Η μία έγινε με Σύμβαση Παραχώρησης, σε 2 χρόνια. Η δεύτερη έγινε ως “κλασσικό” δημόσιο έργο, σε 14 χρόνια και με σχεδόν διπλάσιο κόστος!

Σήμερα θέλω να εστιάσω σε 3 έργα, που η μέχρι σήμερα πορεία τους αποτελεί “παράδειγμα προς αποφυγή” και πρέπει να αλλάξουμε δρόμο.

Πρώτο: Πάτρα – Πύργος

Ένα έργο που πριν 5 χρόνια ήταν έτοιμο προς δημοπράτηση και σήμερα θα ήταν ολοκληρωμένο, το παραλάβαμε σπασμένο σε 8 κομμάτια.  Στα 3 από τα 8 έργα δεν έχει υπογραφεί καν σύμβαση ενώ στα υπόλοιπα 5 έργα δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίησή τους και παράλληλα δόθηκε προκαταβολή μόνο σε ένα.

Οι κατατμήσεις έργων σχεδόν πάντα οδηγούν σε “κουφάρια” ή σε τεράστιες καθυστερήσεις και το πληρώνουμε και 3 φορές παραπάνω. Οι υπερβολικές εκπτώσεις το θέτουν σε κίνδυνο. Και το αποκορύφωμα;

Η προηγούμενη κυβέρνηση εγκαινίασε υποτίθεται εργοτάξιο κι εμείς ξέρετε τι παραλάβαμε; Μια χωματερή με 50.000 τόνους απορρίμματα! (στην 5η εργολαβία).

Όπως είναι σήμερα το έργο, οδηγείται σε αδιέξοδο. Είναι εκτός πραγματικότητας να συζητάμε απλώς αν θα καθυστερήσει ή αν θα χαθούν χρήματα. Το έργο είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Χρειάζεται μια ριζική λύση.

Μελετάμε διεξοδικά τις εναλλακτικές και είμαστε σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε τελικά να προχωρήσουμε σε λύση όσο το δυνατόν ταχύτερη και με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση.

Εμείς αυτό το έργο έχουμε δεσμευτεί να το κάνουμε. Και θα το κάνουμε».