Αθλητισμός Ηλεία

Το καράτε… έρχεται στον Πύργο

Ακούστε το άρθρο

Με αντικείμενο την διοργάνωση του κυπέλλου Καράτε Νοτίου Ελλάδος στην πρωτεύουσα της Ηλείας  πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του δήμαρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή με τους προπονητές του αθλήματος Διαμαντή Κρεμμύδα και Ανδρέα Κακοταρίτη, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Ο δήμαρχος αντιμετώπισε θετικά το αίτημα των εκπροσώπων του αθλήματος δίνοντας εντολή για επίσπευση των διαδικασιών στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεσσαλά που συμμετείχε στη συνάντηση, έτσι ώστε η διοργάνωση να μπορέσει να πραγματοποιηθεί μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου στο κλειστό του Πύργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δυναμική της φιλοξενίας του συγκεκριμένου αγώνα στον Πύργο είναι τέτοια που δύναται να συγκεντρώσει περί τους 700 αθλητές και άλλους τόσους συνοδούς από όλες τις περιοχές της Πελοποννήσου με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία. Άλλωστε το Καράτε έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των αθλημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων γνωρίζοντας –σε όλη την Ελλάδα- τεράστια άθληση…

Μετά τη συνάντηση ο κ. Λιατσής δήλωσε πως: «Η  πόλη μας είναι έτοιμη να υποδεχτεί διάφορες αθλητικές διοργανώσεις. Οι κ. Κακοταρίτης και Κρεμμύδας, δύο πασίγνωστοι στην περιοχή μας δάσκαλοι του καράτε, το οποίο συμπεριλήφθη στα Ολυμπιακά Αγωνίσματα, έχουν συγκεκριμένη πρόταση για τη διοργάνωση ενός πρωταθλήματος για τη νότια Ελλάδα. Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε καλύτερη αυτή τη διοργάνωση και γι’ αυτό κάλεσα και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μεσσαλά, για να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες και να προκαλέσει τη συγκατάθεση του Δ.Σ. για όλες τις ενέργειες που πρόκειται να κάνουμε. Να ευχαριστήσω και τους δύο δασκάλους και ταυτόχρονα τους δύο σπουδαίους αθλητές, που νοιάζονται για την πόλη μας και θα μπορέσουν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια με 200-250 μαθητές τους που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα αυτό».

Στη συνέχεια ο κ. Μεσσαλάς πρόσθεσε πως: «Ουσιαστικά αποφασίστηκε η διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης που θα φέρει πολύ κόσμο στην πόλη του Πύργου. Φυσικά θ’ ακολουθήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται και μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να παρθεί και η οριστική απόφαση για αυτή τη διοργάνωση κι εν συνεχεία ν’ αποφασίσουμε τις λεπτομέρειες για την  διεξαγωγή της με επιτυχία».

Ο κ. Κακοταρίτης τόνισε ότι: «ενημερώσαμε τον κ. δήμαρχο, με την έγκριση που μας έδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε, για την προοπτική να διεξαχθεί το κύπελλο Νοτίου Ελλάδος στην πόλη του Πύργου, το οποίο είναι για όλες τις κατηγορίες. Θέλω να ευχαριστήσω το δήμο και το δήμαρχο για τη στήριξη, αφού οι αγώνες θα γίνουν υπό την αιγίδα του δήμου Πύργου. Θεωρώ ότι θα είναι μια γιορτή για το καράτε και για την πόλη μας. Θα φιλοξενήσουμε γύρω στους 700 αθλητές που μαζί με τους   συνοδούς τους θα είναι περίπου 1.500 άτομα».

Τέλος ο κ. Κρεμμύδας ανέφερε πως: «Ευχαριστούμε το δήμαρχο που δέχτηκε με μεγάλη του χαρά να γίνουν οι αγώνες στον Πύργο. Πρέπει σε αυτό το πρωτάθλημα να επιτύχουμε μεγάλη συμμετοχή απ’ όλη την Πελοπόννησο και ευελπιστούμε για τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων».

Όλη η επικαιρότητα