Αρθρογραφία

Καρμανιόλες… στο τμήμα της Εθνικής Οδού Πύργου-Κυπαρισσίας

karmaniola.jpg
Ακούστε το άρθρο

Επέστρεφα σήμερα το πρωί από την θάλασσα του Κάτω Σαμικού προς Κρέστενα και παρότι κάθε μέρα κάνω αυτή την διαδρομή περισσότερες φορές, άρα μου είναι γνώριμη  και είμαι προσεκτικός, σήμερα κόντεψα να την πάθω στο τμήμα της Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας μεταξύ του 20ου και 19ου χιλιομέτρου.

Κόντεψα να εμπλακώ σε τροχαίο ατύχημα σε δύο σημεία, όχι γιατί ήμουν απρόσεχτος ή είχε κίνηση, ή οτιδήποτε που με αφορά, αλλά επειδή κυκλοφορώ πολύ σ` αυτή την διαδρομή και  «εν δυνάμει» θεωρούμαι, σύμφωνα με την στατιστική επιστήμη, μαζί με τους συμπολίτες μου, όλοι θεωρούμαστε, υποψήφια θύματα.

Ναι κύριοι της τοπικής και κεντρικής εξουσίας, των φορέων, των ενώσεων, των συλλόγων περιβάλλοντος, δρόμων, θαλασσών και ότι άλλο υπάρχει, ΚΥΟ και ΜΚΥΟ υπάρχει  και επιδοτείται, χρηματοδοτείται ή και όχι και θεωρητικά βρίσκονται στην υπηρεσία του λαού και του τόπου, είμαστε όλοι που κυκλοφορούμε σε αυτή την καρμανιόλα υποψήφια θύματα, χωρίς την θέλησή μας και χωρίς την αμέλειά μας ακόμη.

Επί του θέματος λοιπόν και λέω περιστατικά που μου συνέβησαν λίγο πριν το ατύχημα, που ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ  ευτυχώς, το πρώτο λίγο πριν το 20ο χιλιόμετρα  της Ε.Ο. στο ύψος του Κάτω Σαμικού, πριν το κατάστημα ΚΙΒΩΤΟΣ ΝΩΕ, όπου έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου, λόγω διάβρωσης του οδοστρώματος, με λακκούβες και αυλάκια, ώστε η άσφαλτος να είναι κατακερματισμένη και διαλυμένη κυριολεκτικά.

Και πριν συνέλθω από το πρώτο σοκ, έρχεται η δεύτερη ατυχία, λίγο μετά το θανατηφόρο 19ο  χιλιόμετρο, προς το 18ο της προαναφερθείσης ΕΟ., όπου λόγω κακής ορατότητας, από πεσμένα καλάμια επί του ρεύματος της οδού προς Κυπαρισσία, πήγε να πέσει επάνω μου του αντίθετα κινούμενο όχημα και πάλι ευτυχώς γλυτώσαμε και οι δύο, σταματήσαμε στην άκρη, μουτζώσαμε πρός  όλα τα σημεία του ορίζοντα, για να ξορκίσουμε το κακό και αναχωρήσαμε σιγά-σιγά, αγχωμένοι και υπερβολικά τσαντισμένοι.

Ποιόν αλήθεια μπορεί να ενδιαφέρει η σημερινή μου ιστορία, πλήν ασφαλώς κάποιων κοντινών μου προσώπων, ή κάποιων  του κουτσομπολιού που μπορεί να ενοχληθούν από την πολυλογία μου και να πουν «δεν μας παρατάς ρε φίλε;» ,μήπως αλήθεια θα έπρεπε να ενδιαφέρει, τον τοπικό Δήμο, ή τους λοιπούς ΚΥΟ και  ΜΚΥΟ που προανέφερα, ή μήπως και αποκλειστικά την υπηρεσία  ΔΕΣΕ, αρμόδια επί των οδών και οδοστρωμάτων;

Θα μας πουν όλοι αυτοί πως δεν γνώριζαν, ή ότι περίμεναν την Ιόνια Οδό, την Ολυμπία Οδό, ν υπολόγισαν την χρεοκοπία μας, δεν είχαν και δεν έχουν χρήματα και βέβαια μπορεί να μας πουν και το κοροϊδευτικό, πως το έχουν  στο πρόγραμμα, όπως το είχαν και μέχρι τώρα, αλλά το ξέχασαν μέχρι που διαλύθηκε ο δρόμος, έπεσαν τα πρανή, γέμισαν τα ρείθρα χώματα και κλαδιά, περιορίστηκε η ορατότητα και μετατράπηκε το 19ο και 20ο χιλιόμετρο της Ε.Ο.  Πύργου-Κυπαρισσίας σε  «καρμανιόλα» όπου ενεδρεύει ο «Προκρούστης» για να κοντύνει και να κόψει ζωές!

Καταλάβατε;;;

Δημήτρης Μάλλιος

Όλη η επικαιρότητα