Ελλάδα

Καταδικάστηκε ο Χάρης Τομπούλογλου

ev_gp_2712_18135179-thumb-large-thumb-large.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε 8 χρόνια και  3 μήνες φυλάκιση και αφαίρεση των πολιτικών του δικαιωμάτων καταδικάστηκε ο Χάρης Τομπούλογλου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Κατηγορούνταν για τα 25.000 ευρώ που ζήτησε και πήρε τον Δεκέμβριο του 2013 από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο διαφημιστικής εταιρίας η οποία είχε αναλάβει έργο του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», στο οποίο ήταν πρόεδρος, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ σχετικά με την προώθηση προγράμματος με την παιδική πυσαρκία.

Ο Χάρης Τομπούλογλου, που είχε διαγραφεί αυτομάτως, μετά τη σύλληψή του, από τα μητρώα της Νέας Δημοκρατίας για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, είχε ζητήσει και λάβει 25 χιλιάδες ευρώ από εταιρεία, ενώ η πράξη του είχε βιντεοσκοπηθεί από κρυφή κάμερα που είχαν τοποθετήσει άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου εμφανίζεται να παίρνει τα χρήματα σε φάκελο από διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να συνεχιστεί η σύμβασή της με το νοσηλευτικό ίδρυμα στο οποίο ήταν διοικητής.

 
 

Πηγή: kathimerini.gr

Όλη η επικαιρότητα