Κόσμος

Καταδικάζει την απόφαση Τραμπ ο Αμπάς: Καταστρέφεται η λύση των δύο κρατών

Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε ότι “καταδικάζει και απορρίπτει” την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγο νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (OAP), Σαέμπ Ερακάτ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ “κατέστρεψε” τη λεγόμενη λύση των δύο κρατών, αναγνωρίζοντας την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Ταυτόχρονα, ο Τραμπ “απέκλεισε τις ΗΠΑ από οποιονδήποτε ρόλο σε οποιαδήποτε ειρηνευτική διαδικασία”, πρόσθεσε ο Ερακάτ μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ιεριχώ.

Η Ιερουσαλήμ είναι “η αιώνα πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης” διαμήνυσε επίσης ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την παλαιστινιακή τηλεόραση μετά την ανακοίνωση που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι αναγνωρίζει την Ιερή Πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Η απόφαση του Τραμπ, συνέχισε, ισοδυναμεί με παραίτηση των ΗΠΑ από το μεσολαβητικό, ειρηνευτικό ρόλο τους καθώς δεν μπορούν πλέον να διαδραματίζουν αυτόν τον ιστορικό ρόλο για την ειρήνευση με το Ισραήλ.

“Με αυτές τις λυπηρές αποφάσεις, οι ΗΠΑ υπονομεύουν σκόπιμα όλες τις ειρηνευτικές προσπάθειες και διακηρύσσουν ότι εγκαταλείπουν τον ρόλο του εγγυητή της ειρηνευτικής διαδικασίας, τον οποίο έπαιζαν τις τελευταίες δεκαετίες”, πρόσθεσε.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα