Αχαϊα Ελλάδα

Η καταδίκη του Σώρρα έφερε σύγχυση στους οπαδούς του

Ακούστε το άρθρο

Αμηχανία και σύγχυση φαίνεται ότι επικρατεί στις τάξεις των οπαδών του Αρτέμη Σώρρα, λίγες ημέρες μετά την καταδικαστική απόφαση για κάθειρξη 8 ετών.

Κι αν κάποιος περίμενε ότι μια τέτοια είδηση θα κινητοποιούσε τους οπαδούς να σπεύσουν στα κατά τόπους γραφεία, δίνοντας το «παρών» για να υπερασπιστούν τον αρχηγό τους, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Αδεια γραφεία και έλλειψη κόσμου, ακόμη και για να σηκώσει τα τηλέφωνα, συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης ημέρας.

 Ατομο που βρισκόταν χθες κοντά στα γραφεία στη Δάφνη αναφέρει ότι ουδείς ένιωσε την ανάγκη να προστρέξει στην τοπική οργάνωση. Λίγο πιο… μεγάλη -αλλά σε καμία περίπτωση ογκώδης- ήταν η συγκέντρωση στα γραφεία του Πειραιά, όπου 3 άτομα προσπαθούσαν να τοποθετήσουν ορισμένες σημαίες ως ντεκόρ.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο Facebook. Οι άλλοτε θορυβώδεις οπαδοί, που δίνοντας τον όρκο του… πολεμιστή έδειχναν την πίστη τους στην… «εθνοσωτήρια» αποστολή του αρχηγού με τα 600 δισ. (πάντα σε άγνωστη τοποθεσία), έχουν σιγήσει. Μόνο κάποιοι -προφανώς σκληροπυρηνικοί- φροντίζουν να κρατούν ψηλά το φρόνημα των μελών, παραπέμποντας σε κείμενα ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με αυτά, το θέμα συζήτησης θα έπρεπε να είναι η σωτηρία της χώρας, δεν θα έπρεπε να μιλάμε «για τον κουμπάρο του Σώρρα κι αν του χρωστάει κάτι ψιλά».

Ο… Κολοκοτρώνης

Ενας άλλος οπαδός, παρακινούμενος προφανώς από την επικείμενη εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, παραπέμπει στον Κολοκοτρώνη. «ΜΌΝΟ ΠΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΊΝΕΙ ΗΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ. …. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΦΩΤΌΣ ΥΓΕΊΑΣ ΚΑΙ ΘΕΊΑΣ ΒΟΉΘΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ ΓΕΝΝΑΊΟΙ ΑΔΕΛΦΟΊ ΗΜΏΝ ΣΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ» (σ.σ. η σύνταξη, η γραμματική και ο τρόπος γραφής διατηρήθηκαν στο ακέραιο, για να μη διαστρεβλωθούν ούτε στο ελάχιστο τα βαθύτερα νοήματα του γράφοντος).

Δραστήριο αποδεικνύεται το γραφείο του φορέα στον Δήμο Νεαπόλεως-Θεσσαλονίκης. Μέσω Facebook τροφοδοτεί τα μέλη με ειδήσεις και βίντεο τόσο για τις εξελίξεις στο δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης Σώρρα όσο και για τα νέα της οργάνωσης. Πληροφορούμαστε λοιπόν ότι σε συγκέντρωση που έγινε στη Λάρισα, έγινε αναφορά στην καταδικαστική απόφαση. «Σύσσωμοι οι συμπολίτες μας εναντιώθηκαν στο προδοτικό ανθελληνικό καθεστώς… Το έργο των Ελλήνων συνεχίζεται» αναφέρει η ανάρτηση. Πάντως η εναντίωση των συμπολιτών της Λάρισας δεν μετατράπηκε σε παλλαϊκό κύμα διαμαρτυρίας. Μόλις 9 χρήστες ένιωσαν την ανάγκη να εκδηλώσουν τον θαυμασμό τους στο διάβασμα της είδησης.

Πάντως από τον σχολιασμό δεν έλειψαν και οι μη οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα, που με ιδιαίτερα σαρκαστική διάθεση σχολίασαν τα γεγονότα. «Κανέναν που να υποστηρίζει τον Σώρρα και να μην κάνει ορθογραφικά λάθη ξέρεις;» ρώτησε κάποιος -ότι οι τόνοι απουσίαζαν από την επίμαχη φράση- ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εξαφάνισή του.

ΜΕΣΩ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ
Εφέσεις κατά των δικαστικών αποφάσεων

Ο Αρτέμης Σώρρας κατέθεσε χθες μέσω του δικηγόρου του, Βασίλη Νουλέζα, έφεση κατά της ερήμην καταδικαστικής απόφασης για 8 χρόνια κάθειρξη. Το ίδιο θα πράξει σήμερα και η σύζυγός του. Εντός των επόμενων ημερών ο κ. Νουλέζας αναμένεται ότι θα καταθέσει αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής, ώστε ο πελάτης του να παραμείνει ελεύθερος με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

Μιλώντας στο «Εθνος» υποστήριξε ότι ο πελάτης του θα εμφανιστεί όταν το αίτημά του γίνει δεκτό. «Αν απορριφθεί, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω» παραδέχθηκε πάντως. Σύμφωνα με τον κ. Νουλέζα, ο Αρτέμης Σώρρας βρήκε την απόφαση του δικαστηρίου «άδικη, υπερβολική και εξοντωτική. Εχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, όμως θεωρεί ότι δημιουργήθηκε κλίμα εις βάρος του, μετά τη συστηματική επίθεση των ΜΜΕ με στόχο την εξόντωσή του».

Στάση αναμονής

Στάση αναμονής τηρεί και ο πολιτικός φορέας του κ. Σώρρα. Σύμφωνα με τον υπαρχηγό, Βασίλη Θεοδωρόπουλο, δεν τίθεται προς το παρόν ζήτημα αλλαγής του προέδρου, καθώς η απόφαση δεν είναι ακόμη οριστική και αμετάκλητη. «Υπήρξε ξάφνιασμα με την απόφαση. Πρόκειται για μια προσωπική υπόθεση. Νομίζω όμως ότι μια τέτοια καταδίκη για ποσό 45.000 ευρώ δεν έχει προηγούμενο» σημείωσε.

Πάντως ο υπαρχηγός εκτίμησε ότι η οργάνωση δεν θα επηρεαστεί, καθώς «τα μέλη της οργάνωσης δεν είναι οπαδοί του κ. Σώρρα, αλλά πιστεύουν και γνωρίζουν τους σκοπούς του φορέα».

Πηγή: patrastimes.gr

Όλη η επικαιρότητα