Περιβάλλον

Καταφύγιο αδεσπότων ζητά ο δήμος Καλαμάτας

katafygio_zoon_epirusonline.jpg
Ακούστε το άρθρο
Αίτημα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων υπέβαλε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας. Συγκεκριμένα, ζητεί «τη συνδρομή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων, με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής ενεργειών διαχείρισης (περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, στείρωση, εμβολιασμός, υιοθεσία ή επανένταξη των αδέσποτων ζώων)».
Ο δήμαρχος τονίζει πως «οι χειρισμοί που αποσκοπούν στην ορθολογική διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων είναι υψηλού κόστους, με το Δήμο Καλαμάτας να διαθέτει, το έτος 2014, 14.916 ευρώ (από δημοτικούς πόρους) για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, καθώς και 15.000 ευρώ (από δημοτικούς πόρους) για την προμήθεια ζωοτροφών (σκυλοτροφής)».
Στο έγγραφο καταγράφεται η προσπάθεια του Δήμου, σε εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, για την περισυλλογή, περίθαλψη, καταγραφή και στείρωση των αδέσποτων ζώων που διαβιούν εντός των ορίων του, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας. Σημειώνεται, δε, πως στα αδέσποτα που επανεντάσσονται στο φυσικό περιβάλλον, παρέχονται τροφή και νερό.
 
Πηγή: tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα