Εκπαίδευση

Kαταγγελία «βόμβα» για το 4ο θέμα της Φυσικής – «Κανένα θέμα» απαντά το υπουργείο Παιδείας (νεότερο 13:45)

panelladikes_02.png
Ακούστε το άρθρο
Νεότερη ενημέρωση 13:45

Απορρίπτει τις καταγγελίες για το 4ο θέμα της Φυσικής το υπουργείο Παιδείας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, πριν από λίγο, αναφέρει ότι δεν υφίσταται κανένα δεοντολογικό ζήτημα όσον αφορά τα χθεσινά θέματα της «Φυσικής Κατεύθυνσης»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) του υπουργείου Παιδείας. αναφέρονται τα εξής:

1. Όλα τα θέματα και τα επιμέρους ερωτήματα είναι αυστηρώς εντός της διδακτέας-εξεταστέας ύλης και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα των Λυκείων.

2. Όλα τα θέματα διαμορφώθηκαν εντός της ΚΕΕ από την εισηγητική επιτροπή του μαθήματος με τη διαδικασία που προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Τα θέματα συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα από την ολομέλεια της ΚΕΕ.

3. Είναι φυσικό σε όλα τα μαθήματα, τα θέματα που τίθενται στις εξετάσεις να προσιδιάζουν με κάποια από τα χιλιάδες δημοσιευμένα, ιδιαίτερα στο Διαδίκτυο.

4. Κατόπιν τούτου, δεν τίθεται ζήτημα δεοντολογίας και τάξης για τα θέματα στο μάθημα «Φυσική Κατεύθυνσης» ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄.



Νεότερη ενημέρωση 12:15 Συνεδριάζει αυτή την ώρα εκτάκτως η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων ύστερα από την καταγγελία του Αντιπροέδρου της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών ότι μέλος της Επιτροπής Εξετάσεων του υπουργείου πρότεινε θέμα το οποίο φέρεται ο ίδιος να είχε σχολιάσει σε ιστοσελίδα εκπαιδευτικών της Φυσικής, στην οποία μάλιστα φέρεται να είναι συνδιαχειριστής, πριν από δύο μήνες. Επιστημονικό λάθος στη Φυσική είχαν καταγγείλει από χθες Τρίτη, εκπρόσωποι της ΟΕΦΕ στο protothema.gr.

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Φυλντίση, στις 31 Μαρτίου, σε ιστοσελίδα δημοσιεύθηκε μια πρόταση θέματος από καθηγητή Φυσικής Λυκείου του Ηρακλείου Κρήτης. Το θέμα αυτό σχολιάστηκε από δεκάδες καθηγητές.

 
 
 
Σε καταγγελία-βόμβα προχώρησε το πρωί της Πέμπτης στον ραδιοφωνικό σταθμο «ΒΗΜΑ 99,5» ο α’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 4ο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Φυσικής είχε αναρτηθεί προ δύο μηνών σε ιστοσελίδα καθηγητών, την οποία συνδιαχειρίζεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων και είχε προκαλέσει αναλυτική συζήτηση για τη λύση του μεταξύ των μελών της.

Όλη η επικαιρότητα