Ηλεία

Κατάκολο: «Μπαίνει τάξη» για τη θέα!

Ακούστε το άρθρο

Οργανωμένες διαδικασίες καλλωπισμού διεξάγονται το τελευταίο διάστημα στο βουνό του Κατακόλου από μέλη του προσωπικού του Δασαρχείου Πύργου, που καθημερινά εργάζονται αρκετές ώρες προκειμένου να υλοποιήσουν το σχέδιο της υπηρεσίας για την περιοχή που περιλαμβάνει καθαρισμό και κατασκευή θέσεων θέασης για την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και την ανάδειξη της ομορφιάς της περιοχής.

Εδώ και αρκετές μέρες, ένα εκ των συνεργείων της υπηρεσίας εργάζεται καθημερινά στο σημείο αυτό για τον πλήρη καθαρισμό και την προστασία από δασικές πυρκαγιές κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Απομακρύνεται από την περιοχή η υπόροφος βλάστηση και αποκλαδώνονται τα υπάρχοντα δέντρα μέχρι το ύψος ενός ανθρώπου, ώστε να εμποδίζεται η εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς και η επέκτασή της. Ως όνειρο για την υπηρεσία χαρακτήρισε το εν λόγω έργο ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, καθώς με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η πυροπροστασία του βουνού και ταυτόχρονα δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές για να μπορεί κάθε επισκέπτης-περιπατητής να περπατάει κατά μήκος της κορυφογραμμής και να βλέπει θάλασσα και κάμπο να απλώνονται στα ανατολικά.

Ο Δασάρχης Πύργου κ.Παναγιώτης Λάττας

Ωστόσο το σχέδιο καλλωπισμού που έχει ξεκινήσει το Δασαρχείο δε θα σταματήσει μόνο στον καθαρισμό. Απομάκρυνση σκουπιδιών, εδαφιαίας και παραεδαφιαίας βλάστησης, ξερόκλαδων και κλαδιών που φτάνουν το ύψος ενός ανθρώπου, είναι οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις που έχουν γίνει. Σύμφωνα με τον κ. Λάττα μέχρι το τέλος καλοκαιριού θα τοποθετηθούν σε ορισμένα σημεία τραπεζόπαγκοι και κιόσκια, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις θέας που θα δίνουν δυνατότητα στους επισκέπτες να περπατούν ή να κάθονται να αναπαυθούν και να απολαμβάνουν το τοπίο.

Βασικός στόχος του Δασαρχείου είναι σε πρώτο βαθμό η πυροπροστασία και σε δεύτερο η αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής που θα την ενισχύσει τουριστικά και θα προσφέρει ευχαρίστηση σε όσους την επισκέπτονται. Το σχέδιο της υπηρεσίας αποτελεί συνέχεια των μονοπατιών που ήδη έχουν καθαριστεί στο πρόσφατο παρελθόν και αναμένεται να συνδεθούν με το μονοπάτι που δημιουργείται από την υπηρεσία του Δασαρχείου αυτές τις μέρες, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο το τεράστιο δίκτυο μονοπατιών του Κατακόλου.

Όλη η επικαιρότητα