Ηλεία

Κατάκολο: Μπήκε το Σίτρακ στις «Πλάκες»!

Ακούστε το άρθρο

Εγκαταστάθηκε χθες το πρωί στην παραλία «Πλάκες» του Κατακόλου το μηχάνημα Σίτρακ για την πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, με στόχο να ξεκινήσει και τυπικά η λειτουργία του το συντομότερο δυνατόν, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνουν και συμπληρωματικές εργασίες για να μπει σταδιακά σε πλήρη λειτουργία.

Τα μέλη της Επιτροπής Παραλαβής της ΠΕ Ηλείας εξέτασαν την αρτιότητα του μηχανήματος, παρόντος και του διευθυντή της εταιρείας ΤΟΒΕΑ, Ιγνάτιου Φωτίου, ενώ έκαναν και δοκιμαστική λειτουργία του μηχανήματος με εθελοντή λούμενο της παραλίας. Ακολούθως ενημερώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλος, για την εγκαταστάση του μηχανήματος και σήμερα αναμένεται να συντάξουν και να παραδώσουν την έκθεσή τους τα μέλη της επιτροπής. Στη συνέχεια θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ώστε να εγκριθεί και να υπογραφεί η σύμβαση, προκειμένου να εξοφληθεί η εταιρεία την περσινή χρήση του μηχανήματος.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων ΠΕ Ηλείας, Παντελής Παπαναγιώτου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εγκατάσταση του μηχανήματος και ζήτησε από τους δήμους Πύργου και Ήλιδας να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν τις διαδικασίες για την προμήθεια και εγκατάσταση και άλλων μηχανημάτων στις παραλίες του νομού μας.

«Ευχαριστούμε τους αρμόδιους που κινήθηκαν για την εγκατάσταση παρά τα προβλήματα και τη γραφειοκρατία. Ελπίζουμε τόσο ο δήμος Πύργου, σύμφωνα με την πρόταση που έχει υποβληθεί, όσο και ο δήμος Ήλιδας να προβούν στην εγκατάσταση και άλλων μηχανημάτων για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας  που έχουν ανάγκη», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Παπαναγιώτου.

Όλη η επικαιρότητα