Ηλεία

Κατάκολο: Έδωσαν αίμα και οι.. τουρίστες!

Ακούστε το άρθρο

Χαρά και ικανοποίηση για ακόμα μια χρονιά για το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κατακόλου, που είδε σημαντική συμμετοχή στην καθιερωμένη του αιμοδοσία συγκεντρώνοντας όχι μόνο ένα σημαντικό αριθμό μονάδων αίματος, αλλά και πολλά νέα παιδιά-εθελοντές, δείγμα πως η ιδέα της αιμοδοσίας έχει περάσει στη νεολαία και πλέον αντιλαμβάνονται σε μεγαλύτερο βαθμό την αξία και τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Ένα ακόμα «ραντεβού ζωής», το 34ο κατά σειρά, δόθηκε στο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος Κατακόλου και από νωρίς ο κόσμος έδειξε τη διάθεσή του για προσφορά, αφιερώνοντας μερικά πολύτιμα λεπτά από τη ζωή τους για να προσφέρουν αυτό το σημαντικό αγαθό που μπορεί να σώσει τη ζωή 3 ανθρώπων.

«Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, πραγματοποιούμε σήμερα για 34η συνεχή φορά αιμοδοσία στην ενορία μας. Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι να αυξήσουμε την τράπεζα αίματος που έχουμε δημιουργήσει εδώ και 18 χρόνια, αλλά και να βοηθήσουμε το Νοσοκομείο Πύργου που την καλοκαιρινή περίοδο οι ανάγκες του για αίμα είναι αυξημένες και πρέπει να συμβάλλουμε ώστε οι ασθενείς μας να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση. Η ανταπόκριση κόσμου και νέων ανθρώπων είναι αρκετά μεγάλη και δείχνει πως η νεολαία μας ευαισθητοποιείται ακόμα περισσότερο», ανέφερε ο εφημέριος του χωριού και πρόεδρος του Συλλόγου πατ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, ο οποίος όμως απέστειλε και το δικό του μήνυμα προς τους γονείς και τους φόβους που έχουν για την αιμοδοσία. «Οι γονείς οφείλουν να παροτρύνουν τα παιδιά τους, να διώξουν τον αδικαιολόγητο φόβο και τις προκαταλήψεις και να τα παροτρύνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να γίνουμε όλοι συστηματικοί αιμοδότες για να υπάρχει επάρκεια στα νοσοκομεία μας και τα περιστατικά να αντιμετωπίζονται όπως πρέπει», τόνισε. Κλείνοντας, θέλησε να ευχαριστήσει τα ΜΜΕ για την προβολή, τη Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας και του προσωπικού του, τους εθελοντές αιμοδότες διότι αποτελούν την «ψυχή» της αιμοδοσίας και τους αντιδημάρχους Βασίλη Σεϊντή και Σωτήρη Γεωργόπουλο που στηρίζουν χρόνια αυτή την προσπάθεια.

«Σεφτέ»
με 40 μονάδες αίματος

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής αιμοληψίας, οι εθελοντές αιμοδότες υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από τη Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα-Κωνσταντακοπούλου.  Μέχρι το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν 40 πολύτιμες μονάδες αίματος, από τις οποίες οι 7 ήταν από τουρίστες εθελοντές αιμοδότες που βρίσκονταν στην περιοχή λόγω έλευσης νέου καραβιού στο λιμάνι. Η κ. Πανέτα εστίασε ιδιαίτερα στην πολυτιμότητα του αίματος τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω αυξημένων σε αριθμό περιστατικών, παραθέτοντας ένα ιδιαίτερο στατιστικό στοιχείο που αναφέρει πως από την 1η Αυγούστου έως και σήμερα χρειάστηκαν 165 φιάλες αίμα για μετάγγιση σε ασθενείς του νοσοκομείου που έρχονται από την Ηλεία και περιοχές της Αρκαδίας. Στο κλείσιμο, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον π. Παναγιώτη για τη διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας, τους εθελοντές αιμοδότες και όσους βοηθούν στη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Όλη η επικαιρότητα