Κατάκολο: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του πολιούχου Αγίου Νικολάου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε χθες ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Νικολάου στο Κατάκολο.  Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Κατερίνα Φακάλου, ιστοριογράφος, πρώην υπεύθυνη Ιστορικών Αρχείων της Υπηρεσίας Ιστορίας Πολεμικού Ναυτικού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε περιφορά της εικόνας του προστάτη των ναυτικών, στον κεντρικό δρόμο και στην προβλήτα του λιμανιού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Πύργου «Απόλλων».

Στις εορταστικές εκδηλώσεις (σ.σ. που συνδιοργάνωσαν το ΔΛΤ Πύργου, το Λιμεναρχείο Κατακόλου και η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ηλείας), συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων, κάτοικοι του Κατακόλου και της ευρύτερης περιοχής. Ανάμεσα τους ο πρόεδρος Λεωνίδας Βαρουξής και μέλη του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, ο Λιμενάρχης Κατακόλου, Δημήτρης Παπαηλιού, ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Ν. ν. Ηλείας Ζώης Υφαντής, ο αντιδήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Μπόμπορης, η αντιδήμαρχος Αμαλιάδας Ρούλα Γκουβίτσα, ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου Χάρης Μιχαλακόπουλος, ο Δ/ντης της Δ.Α. Ηλείας Κώστας Στεφανόπουλος, ο Δ/κτης της Π.Υ. Πύργου Γιάννης Πετρούτσος, η εκπρόσωπος της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου κα Μπούζα, εκπρόσωποι της 117 Π.Μ. και του ΚΕΑΤ Ανδραβίδας, ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. ν. Ηλείας Γιώργος Σταματόπουλος, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, η Τελώνισσα Κατακόλου Πόπη Φιτλέρα, ο πρόεδρος της Π.Α.Κ. Ηλείας Πέτρος Μπηλιώνης κ.α.

Να σημειωθεί ότι στην οικία Λάτση πραγματοποιήθηκε δεξίωση την οποία επιμελήθηκαν γυναίκες-μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου «Ο Φάρος».

*Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση