Ηλεία Πολιτισμός

Κατάκολο: Μοναδική συναυλία από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Μια μοναδική βραδιά έζησε το πολυπληθές κοινό το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία του Κατακόλου παρακολουθώντας την συναυλία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ)!

Η συναυλία, που ήταν αφιερωμένη στον Ηλείο ήρωα του ΠΝ -κατά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο- Μίλτωνα Ιατρίδη (σ.σ. όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ Ηλείας Ζώης Υφαντής), μάγεψε τον κόσμο για πάνω από 2 ώρες, ενθουσιάζοντας στην πρώτη επί Ηλειακού εδάφους εμφάνιση της…

Η συναυλία περιείχε άνω των 30 τραγουδιών (σ.σ. το μεγαλύτερο μέρος τους του Σταύρου Ξαρχάκου), με τα μέλη της μπάντας υπό την διεύθυνση του μαέστρου, Πλωτάρχη Γ. Τσιλιμπάρη ΠΝ, να τα αποδίδουν με τρόπο ξεχωριστό, τέτοιο που το κοινό καταχειροκρότησε και «μπίζαρε» ασταμάτητα! Ήταν μια πραγματικά «χορταστική» μουσική βραδιά, ανώτερης ποιότητας, τέτοια που το όνομα και η ιστορία της μπάντας διαθέτει! Από κοντά και το τρίο των τραγουδιστών που πλαισίωσε τη μπάντα, Μαριαλένα Γιάνναρου, Βαγγέλης Τσακνάκης και Θοδωρής Μπιράκος (τενόρος).

Πρόκειται για μια εκδήλωση που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ) Ηλείας με πρωτοβουλία της οποίας η Μπάντα έκανε αποδεκτή την πρόσκληση για την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Πριν ξεκινήσει η συναυλία, στον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤΠ Σάκης Αντωνόπουλος αφού καλωσόρισε το κοινό και τα μέλη της Μπάντας συμπλήρωσε λέγοντας ότι «ευχαριστούμε τον πρόεδρο και τα μέλη της ΕΑΑΝ Ηλείας, για την πρόσκληση που απεύθυναν στην ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού για την παρουσία της μπάντας στο Κατάκολο και ειδικά τον Α/ΓΕΝ».

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ Ηλείας, Αντιπλοιάρχος ε.α. Ζώης Υφαντής ΠΝ, πήρε το λόγο ευχαριστώντας τον Α/ΓΕΝ, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΔΛΤΠ Λεωνίδα Βαρουξή και Σάκη Αντωνόπουλο αντίστοιχα, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΑΝ Ηλείας Αναστάσιο Αράπογλου και Βλάσση Μπεντεβή. Ο ίδιος έκανε μια μικρή αναδρομή για την μπάντα τονίζοντας ότι είναι από τις ιστορικότερες της Ελλάδας (σ.σ. ιδρύθηκε το 1881), με συμμετοχή, μεταξύ πολλών άλλων εκδηλώσεων, στις δυο Ολυμπιάδες που έγιναν στην Ελλάδα (1896 και 2004). Ο κ. Υφαντής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η μπάντα βρισκόταν πάντα δίπλα στους αγώνες της χώρας με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν κατά την διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων εμψύχωνε το στόλο παιανίζοντας πάνω στο θωρηκτό “Αβέρωφ”».

Σημειώνεται πως ανάμεσα στους παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο δ/ντης του γραφείου Δημ. Σχέσεων του ΓΕΝ Πλοίαρχος Αναστ. Μιχέλης ΠΝ (ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Α/ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ν. Τσιούνη ΠΝ), ο Ναυτικός Διοικητής Ιονίου Αντιπλοίαρχος Π. Τριαντόπουλος ΠΝ, ο διοικητής της 117 ΠΜ Ταξίαρχος (Ι) Ν. Κωσταβάρας, ο Αστυνομικός δ/ντης Ηλείας Κώστας Στεφανόπουλος, η πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδας Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, ο υποδιοικητής της ΣΕΤΤΗΛ αν/χης Π. Γκολφινόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ ΝΔ Ελλάδας Ναύαρχος Δ. Μποιλές ΠΝ, ο υποναύαρχος Π. Μαυραγάνης ΠΝ (εκπρόσωπος της Κεντρικής ΕΑΑΝ), ο υπολιμενάρχης Κατακόλου, Πλωτάρχης ΛΣ, Δ. Παπαηλιού, ο πρόεδρος ΕΑΣ Ηλείας, Ταξίαρχος ε.α. Γ. Σταματόπουλος, καθώς και πλήθος ακόμα εκπροσώπων Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας του νομού Ηλείας.

Ο μαέστρος της μπάντας Πλωτάρχης Γ. Τσιλιμπάρης ΠΝ και το τρίο των τραγουδιστών που την πλαισίωσε, Μαριαλένα Γιάνναρου, Βαγγέλης Τσακνάκης και Θοδωρής Μπιράκος (τενόρος).
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την συναυλία
Ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ Ηλείας Ζώης Υφαντής ανταλλάσσει θυρεό με τον Πλοίαρχο Α. Μιχέλη ΠΝ.
Ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤΠ Σάκης Αντωνόπουλος ανταλλάσσει θυρεό με τον μαέστρο της μπάντας Πλωτάρχη Γ. Τσιλιμπάρη ΠΝ.
Εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό, ο πρωτοσύγκελος Ηλίας Παπαγγελής, ευχαρίστησε την μπάντα για την συναυλιακή βραδιά προσκαλώντας την συνάμα να πάρει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις του πολιούχου του Πύργου Αγίου Χαραλάμπους το 2018.

Φωτο: «Φωτογραφείο» (Γερμανού 19, Πύργος)

Όλη η επικαιρότητα