WEB tv Ηλεία

Κατάκολο: Ο «Φάρος» χορεύει και εντυπωσιάζει (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Μια όμορφη βραδιά γεμάτη Ελληνικούς παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς έζησαν το βράδυ της Κυριακής όλοι όσοι βρέθηκαν στο μικρό λιμανάκι του Κατακόλου.

Στο σημείο όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου «Ο Φάρος» πραγματοποίησε επιτυχημένα –και παρά τις μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες- την πρώτη του εκδήλωση για το φετινό καλοκαίρι, με πρωταγωνιστές τα χορευτικά του τμήματα…

Τους παρευρεθέντες στην εκδήλωση καλωσόρισε ο πρόεδρος του συλλόγου Σπύρος Χιώνης που, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του τόνισε πως: «Ξεκινάμε τις εκδηλώσεις μας για το καλοκαίρι του 2018, που και φέτος θα είναι πολυποίκιλες, με τα χορευτικά μας.

Εδώ και δυο χρόνια τα χορευτικά μας τμήματα εξελίσσονται και θα διαπιστώσετε την πρόοδο που έχουν κάνει χάρις στην σημαντική στήριξη από τον δάσκαλο χορού Νίκο Χρυσανθόπουλο. Ο δάσκαλος μαζί με τα μέλη όλων των χορευτικών τμημάτων έδωσαν τον δικό τους αγώνα τη σεζόν 2017-18 για να σας παρουσιάσουν απόψε την δουλειά που έκαναν. Ευχαριστούμε τους “Μωραίτες” για την συμμετοχή τους, τον πρόεδρο του Δημοτικού λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδα Βαρουξή για τη στήριξη του όπως επίσης και την Αγγελική Ζάγκλαρη».

Η συνέχεια της εκδήλωσης αποτέλεσε ένα χορταστικό χορευτικό θέαμα με τις χορευτικές ομάδες του συλλόγου να χορεύουν παραδοσιακά και λαϊκά καταχειροκροτούμενες!

Την αρχή έκανε το παιδικό τμήμα και ακολούθησε το τμήμα γυναικών -φορώντας παραδοσιακές στολές- που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς απ` όλη την Ελλάδα σκορπίζοντας κέφι. Στη συνέχεια το τμήμα ενηλίκων παρουσίασε λαϊκούς χορούς ενθουσιάζοντας το κοινό. Μετά το πέρας των χορευτικών επιδείξεων πραγματοποιήθηκε νυχτερινή βόλτα-“ποδαράτα”, από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, με την φιλική συμμετοχή του Λαογραφικού-Μουσικοχορευτικού Ομίλου των Μωραιτών Πύργου. Όλοι τους κατέληξαν σε ταβέρνα του Κατακόλου όπου και πραγματοποιήθηκε συνεστίαση, που «έκλεισε» με τον πιο όμορφο τρόπο την εκδήλωση.

Όλη η επικαιρότητα