Ηλεία

Κατάκολο: Πόλος έλξης όλο το χρόνο!

Ακούστε το άρθρο

Η «ανάσταση» του Κατακόλου και η μετατροπή του σε τουριστικό πόλο έλξης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανεξαρτήτως της κρουαζιέρας,  συμπυκνώνει το όραμα της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου.

Κοσμοπλημμύρα τουριστών στο Κατάκολο – Πάνω από 13.000 επισκέπτες στο λιμάνι την Τετάρτη (VIDEO – PHOTOS)

Σε ευρεία σύσκεψη με τον πρόεδρο της ΤΚ Κατακόλου,  Κ.Καντούνη, τους  εκπροσώπους των δύο εμπορικών συλλόγων, του πολιτιστικού συλλόγου, των λιμενεργατών, κ.ά.,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Λεωνίδας Βαρουξής, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγραμματισμού για τις θερινές εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες το επίνειο του Πύργου θα αναπτύξει δυναμική που δεν θα εξαρτάται αποκλειστικά από τους επισκέπτες της κρουαζιέρας, αλλά θα προσελκύσει και άλλες τουριστικές ομάδες.

«Σκοπός μας είναι η παρουσία κόσμου στο Κατάκολο που να μην εξαρτάται από τις ημέρες άφιξης των κρουαζιερόπλοιων.  Θέλουμε σιγά σιγά  να αναστηθεί το Κατάκολο και να αναπτύξει δική του δυναμική, να αποτελέσει διέξοδο για να έρθει κάποιος να χαλαρώσει με την οικογένειά του την τουριστική περίοδο. Ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε σταδιακά αυτήν την επιθυμία επίσκεψης να την κάνουμε δωδεκάμηνη. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και πιστεύω ότι σε αυτό συμμετέχουμε όλοι», δήλωσε ο κ.Βαρουξής, προσθέτοντας ότι επιδίωξή του είναι να υπάρξει ευρύς διάλογος για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων το καλοκαίρι στο Κατάκολο.

«Είναι λυπηρό να μην παίρνουν σάρκα και οστά κάποιες προτάσεις του Λιμενικού ταμείου, διότι από αυτές τις ακυρώσεις ζημιώνεται ο εμπορικός κόσμος του Κατακόλου. Για φέτος σκεφτόμαστε τον προγραμματισμό δράσεων σε δύο άξονες: εκδηλώσεις καθαρά πολιτιστικές με πρωτοποριακό χαρακτήρα και οι οποίες θα ενθουσιάσουν τους επισκέπτες, και εκδηλώσεις εμπορικού χαρακτήρα για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιοχής», επισήμανε ο κ.Βαρουξής, υπογραμμίζοντας ότι ανάλογες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν σε όμορους νομούς με τεράστια επιτυχία και πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Παράλληλα, ανέφερε ότι  πρόθεσή του είναι να προχωρήσει σε συνεργασία με τους εκπροσώπους όλων των συλλόγων και των φορέων του Κατακόλου στον έγκαιρο σχεδιασμό και στη διοργάνωση των εκδηλώσεων και τους κάλεσε να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Όλη η επικαιρότητα