Ηλεία

Κατάκολο: Τους προσήγαγαν επειδή καθάριζαν την παραλία!

Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωποι με την αυτόφωρη διαδικασία ήρθαν το βράδυ του Σαββάτου ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ”Γλυφάδα” που βρίσκεται στην παραλία του Κατακόλου καθώς και ένας χειριστής μπουλντόζας.

Όπως έχουμε αναδείξει και με προηγούμενα ρεπορτάζ μας, είναι γνωστό ότι φέτος το καλοκαίρι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην συγκεκριμένη παραλία λόγω των φυκιών που έχει βγάλει η θάλασσα.

Το φαινόμενο της συσσώρευσης φυκιών δεν είναι κάτι καινούργιο, όμως φέτος το καλοκαίρι, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, ο  όγκος τους είναι πάρα πολύ μεγαλύτερος κι έχει καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα της παραλίας αλλάζοντας εντελώς την εικόνα της, καθιστώντας παράλληλα την πρόσβαση… απαγορευτική!

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Σάκης Κοιλιομενιάτης, μετά από επιστολής στο Υπουργείο Ναυτιλίας , ζήτησε να καθαρίσει ο ίδιος την παραλία για κάτι που πήρε θετική απάντηση.

Το απόγευμα, ξεκίνησαν οι εργασίες εκκαθάρισης των μεγάλων όγκων φυκιών που βρίσκονται στην παραλία και λίγο αργότερα δυνάμεις του Λιμεναρχείου προσήγαγαν τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας και τον χειριστή του μηχανήματος που εκτελούσε τον καθαρισμό.

Σύμφωνα με τον νόμο, αυτή η διαδικασία θεωρείται παράνομη και πρέπει να γίνεται μόνο με ανθρώπινα χέρια και χωρίς τη συνδρομή μηχανημάτων, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση είναι ακατόρθωτο λόγω του μεγάλου όγκου.

Το φαινόμενο της συσσώρευσης των φυκιών αλλά και των σκουπιδιών που έχει ξεβράζει η θάλασσα, έχει προκαλέσει μια τριτοκοσμική εικόνα στην παραλία του Κατακόλου. Οι αντιδράσεις τόσο από τους κατοίκους , τους επιχειρηματίες αλλά και τους επισκέπτες της κρουαζιέρας πολλές και σίγουρα δεν αποτελούν εκείνη την διαφήμιση που θα θέλαμε για την περιοχή μας, αλλά ακριβώς το αντίθετο..

Το συνεργείο της ΟΡΤ βρέθηκε στην παραλία του Κατακόλου λίγο μετά τη μία το ξημέρωμα της Κυριακής, την ώρα εκείνη δηλαδή που αφέθηκαν ελεύθεροι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου και ο χειριστής.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη, του χειριστή του μηχανήματος, του νομικού εκπροσώπου καθώς και κατοίκων της περιοχής..  

Όλη η επικαιρότητα