Εκπαίδευση Ελλάδα

Κατάληψη από τους μαθητές στο Γυμνάσιο Σιμόπουλου: Νέες αίθουσες αλλιώς… λουκέτο!

Ακούστε το άρθρο

Ξεκάθαρο μήνυμα στέλνουν οι μαθητές του Γυμνασίου Σιμοπούλου του δήμου Ήλιδας, οι οποίοι χθες προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του σχολείου τους θέλοντας να καταστήσουν σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι εάν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού δεν δοθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα, τότε το επόμενο σχολικό έτος το σχολείο… δεν ανοίγει!

Μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο ‘περίμενε’ από το 2008, που σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός και το σχολείο τους κρίθηκε ακατάλληλο.

Εκ τότε κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες οι οποίες είναι ακατάλληλες και η καθημερινότητά τους έχει μετατραπεί σε πραγματικό Γολγοθά.

Ακατάλληλες

Κάθε φορά που βρέχει οι αίθουσες στάζουν νερό, ενώ το τελευταίο διάστημα που ανέβηκε η θερμοκρασία, οι λυόμενες αίθουσες έχουν μετατραπεί σε καμίνι και οι μαθητές εκφράζουν την αδυναμία τους να λειτουργήσουν μέσα σε αυτούς τους χώρους.

Παρά τις υποσχέσεις που λαμβάνουν κάθε χρόνο για αντιμετώπιση του προβλήματος, λύση δεν έχει δοθεί και οι μαθητές αισθάνονται απογοητευμένοι και εξαπατημένοι.

Γνωρίζουν ότι δεν είναι εύκολο να κατασκευαστεί ένα νέο κτίριο για το Γυμνάσιο, ωστόσο περίμεναν ότι θα γινόταν πράξη η υπόσχεση για μεταφορά αιθουσών βαρέως τύπου στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Σιμοπούλου.

Οι αίθουσες δεν έχουν κάνει την ‘εμφάνισή’ τους και η ενημέρωση που είχαν χθες οι μαθητές από την πλευρά του δήμου, ότι απαιτείται το χρηματικό ποσό των 400.000 ευρώ για να γίνει αυτό, τους προκάλεσε αγανάκτηση, αφού αισθάνονται ότι κανείς δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημά τους με την ανάλογη ευαισθησία.

Ζητούν αυτό που τους αξίζει!

Γι’ αυτό και χθες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου τους και δίνουν ένα χρονικό περιθώριο τριών μηνών στους αρμοδίους, προκειμένου μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να έχει γίνει μεταφορά αιθουσών για να φύγει το Γυμνάσιο από τα λυόμενα. Εάν δεν γίνει αυτό, στέλνουν μήνυμα ότι δεν θα επιστρέψουν να ανοίξει το σχολείο για το σχολικό έτος 2017-2018.

«Το γεγονός ότι είμαστε παιδιά δεν σημαίνει πως δεν έχουμε την συνείδηση και ικανότητα να ξεχωρίζουμε τι έχουμε ανάγκη Δεν ζητάμε κάτι παράλογο. ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!» αναφέρουν στο υπόμνημα που συνέταξαν οι μαθητές και το οποίο θα αποσταλεί στον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον υφυπουργό παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Στο σχολείο φοιτούν 70 μαθητές, μέσα σε ακατάλληλες λυόμενες αίθουσες, ενώ το προαύλιό τους βρίσκεται τα τελευταία χρόνια υπό την απειλή του ρήγματος που έχει προκληθεί στη μία πλευρά.

«Η υπομονή μας ΤΕΛΕΙΩΣΕ .Εφόσον οι αρμόδιοι αδιαφορούν για την επίλυση των προβλημάτων μας, θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε πολύ πιο δραστικές κινητοποιήσεις .Εξαγριωμένοι πλέον από την αναμονή της λύσης που ποτέ δεν ήρθε προχωρούμε σε συμβολικές διαμαρτυρίες και δεσμευόμαστε πως εάν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού δεν βρεθεί λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ και 9 χρόνια το σχολείο δεν θα ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ στο επόμενο σχολικό έτος 2017-2018» είναι το ξεκάθαρο μήνυμα των μαθητών, οι οποίοι έστω και τώρα περιμένουν να δοθεί λύση.

Όλη η επικαιρότητα