Ηλεία

Κατάληψη και χθες στο Σιμόπουλο – Επέστρεψαν στα θρανία σήμερα οι μαθητές

Ακούστε το άρθρο

Μακριά από τα θρανία, για τρίτη ημέρα, έμειναν χθες οι μαθητές του Γυμνασίου στο Σιμόπουλο, οι οποίοι διαμαρτύρονται και αρνούνται την μεταφορά του σχολείου στην Εφύρα, ενώ ζητούν επιτακτικά πλέον την μεταφορά τους στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου στο Σιμόπουλο, εκεί που στεγάζεται το Λύκειο.

Μαθητές και γονείς έχουν κινητοποιηθεί από την περασμένη Πέμπτη και το πρωί της Παρασκευής είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, από τον οποίο ζήτησαν να προχωρήσει άμεσα σε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για να ζητήσει να ανακληθεί η απόφαση μεταφοράς του σχολείου στην Εφύρα και ταυτόχρονα να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την μεταφορά και τοποθέτηση δύο αιθουσών βαρέως τύπου από το παλιό δημοτικό σχολείο της Οινόης στο Σιμόπουλο, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών και να συστεγαστεί το Γυμνάσιο με το Λύκειο.

Θα επανέλθουν

Οι μαθητές ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση και ως μέσο πίεσης συνέχισαν και χθες την κινητοποίησή τους στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Βέβαια, σήμερα σκοπεύουν να επιστρέψουν στα μαθήματά τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εγκαταλείπουν τον αγώνα τους. Όπως λένε, δεν θέλουν να χάσουν το δίκιο τους και με δεδομένο ότι εκκρεμεί η συνάντηση του Δημάρχου Ήλιδας με τον Υπουργό, θα περιμένουν λίγες ημέρες για να δουν εάν θα υπάρξουν αποτελέσματα και προειδοποιούν ότι εάν δεν διευθετηθεί το θέμα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επανέλθουν δριμύτεροι.

Τα παιδιά απαιτούν να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα και δηλώνουν ότι δεν μετακινούνται από τα λυόμενα για Εφύρα, αλλά παραμένουν αμετακίνητα σταθερά στην θέση τους για συστέγαση με το Λύκειο.

Και χθες, προχώρησαν εκ νέου σε κατάληψη και οι μαθητές του Λυκείου Σιμοπούλου, οι οποίοι συμπαραστέκονται στον αγώνα των μαθητών του Γυμνασίου.

Όλη η επικαιρότητα