Ηλεία

Κατάληψη στο Λύκειο Βουνάργου – Δείτε τους λόγους

Ακούστε το άρθρο

Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν χθες οι μαθητές του Λυκείου Βουνάργου, για να στηρίξουν τον Διευθυντή τους Γεώργιο Μπετενίτη που κατηγορείται από την διεύθυνση Β’θμιας εκπαίδευσης Ηλείας για «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη συμπεριφορά εντός υπηρεσίας και αμέλειας ή ατελούς εκπλήρωσης του υπηρεσιακού καθήκοντος».

Επίσης στο ψήφισμα που απέστειλαν οι μαθητές στέκονται και στην έλλειψη Τμήματος Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, αλλά και στο ότι τμήμα της στέγης του Αμφιθεάτρου δεν έχει μονωθεί, με αποτέλεσμα μετά από νεροποντή ο χώρος του αμφιθεάτρου να πλημμυρίσει και να κινδυνεύσουν κάποιοι συμμαθητές τους.

Αναλυτικά το ψήφισμα των μαθητών του Λυκείου Βουνάργου:

 

«Προς τους αξιότιμους κ. Διευθυντή και Σύλλογο των Καθηγητών Λυκείου Βουνάργου

 

Ψήφισμα

Σήμερα ημέρα Πέμπτη 10/10/2019 μετά από τη Συνέλευση των μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου του σχολείου μας, καθώς και την ενημέρωση της Γ’ Λυκείου, αφού δεν υπάρχει ακόμα το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο, και κατόπιν της χθεσινής ενημέρωσής μας, έπειτα από συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ μιας μικρής αντιπροσωπείας παιδιών με τον Διευθυντή Γεώργιο Μπετενίτη, για το θέμα που έχει τεθεί για την έγκριση του Τμήματος της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής από τον Περιφερειακό Διευθυντή και την ενημέρωση μας από τον Τύπο, που δημοσίευσε την κατηγορία για τον Διευθυντή του Σχολείου μας σύμφωνα με την οποία  κατηγορείται για «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη συμπεριφορά εντός υπηρεσίας και αμέλειας ή ατελούς εκπλήρωσης του υπηρεσιακού καθήκοντος», αποφασίσαμε τα εξής.

Διαμαρτυρόμαστε και εμείς στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέσω της κατάληψης του χώρου του Σχολείου, γνωρίζοντας πως πρόκειται για αθέμιτη πράξη έχοντας διαβάσει τον Νόμο 4386/16 για να υπερασπιστούμε τον Διευθυντή μας, αλλά και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας ως μαθητές, τα οποία δεν είναι άλλα από την παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε όλους τους τομείς της Εκπαίδευσης κάτω από τις κατάλληλες εγκαταστάσεις.

  1. Η έλλειψη Τμήματος Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής προκάλεσε τη μεταγραφή 2 μαθητών για άλλα σχολεία που θα τους παρέχουν το μάθημα αυτό. Για το Γενικό Λύκειο Βουνάργου όπου ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο ανέρχεται στους μαθητές η απώλεια των δύο μαθητών είναι μείζωνος σημασίας για τη διατήρηση και την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου μας.
  2. Δηλώνουμε και εμείς ως μάρτυρες πως το τμήμα της στέγης του Αμφιθεάτρου δεν έχει μονωθεί κρίνοντας εκ του αποτελέσματος πως μετά από νεροποντή ο χώρος του αμφιθεάτρου πλημμύρισε και πάλι με αποτέλεσμα να διατρέχουν κίνδυνο τραυματισμού οι μαθητές αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται στον χώρο αυτό. Η σημερινή κατάληψη δεν πραγματοποιείται με σκοπό να χαθούν διδακτικές ώρες αφού είναι απαραίτητες για εμάς, αλλά γιατί έχουμε φθάσει σε αδιέξοδο για την επίλυση των προβλημάτων. Επίσης θα θέλαμε η σημερινή διαμαρτυρία να γίνει γνωστή και στο ευρύτερο κοινό μέσω του Τύπου έτσι ώστε να λυθεί άμεσα το φλέγον θέμα. Είμαστε διατεθειμένοι να στείλουμε με την δική σας έγκριση σαν πρώτο βήμα επιστολή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στον Περιφερειακό Διευθυντή αλλά και στο αρμόδιο υπουργείο, αν χρειαστεί, στην οποία θα καταγράφονται όλα όσα έχουν προαναφερθεί.

Με εκτίμηση

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Βουνάργου»

Όλη η επικαιρότητα