Αρθρογραφία

Καταμεσής στην γέφυρα!

Ακούστε το άρθρο

Διανύουμε το περίφημο δίμηνο που μας έχει δοθεί από την ΕΕ, για την επίτευξη της συμφωνίας, γέφυρας, ενδιάμεσης, μετάβασης, ή όπως αλλιώς μπορεί να βαπτισθεί, ώστε να συνεχισθεί η στήριξη της Χώρας μας από τους εταίρους μας και η συνέχιση της χρηματοδότησης από τους δανειστές.

Εν τω μεταξύ η Κυβέρνηση προσπαθεί με διάφορα μέτρα να πείσει την Ευρώπη ότι έχει πρόθεση να αναδιοργανώσει το κράτος σε όλους τους τομείς, κύρια δε να μπορέσει να χτυπήσει την φοροδιαφυγή και να ενισχύσει την παραγωγή, αλλά μάλλον προσκρούει στις παλιές ιδεοληψίες που φέρουν μαζί τους παλαιόθεν, πολλά κυβερνητικά στελέχη.

Παράλληλα επιδιώκεται ο λεγόμενος μέγας συμβιβασμός με όσα ανακοινώθηκαν προεκλογικά στις πλατείες και συνεχίζουν να ανακοινώνονται επίσημα και ανεπίσημα ακόμη και σήμερα, παρότι οι πλατείες έχουν μόνο αλλοδαπούς μετανάστες, παράνομους και παράτυπους, για να ακολουθήσει μέχρι το τέλος Ιουνίου ο μεγαλύτερος και ουσιαστικός συμβιβασμός στις Βρυξέλλες.

Μέχρι τότε φαίνεται, πλην του ενδεχόμενου παράτασης, ότι τελειώνουν τα ψέματα και πρέπει να λήξει η εκκρεμότητα του δανεισμού, ώστε να κυβερνηθεί η χώρα και να αντιμετωπισθούν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα, τα οποία εν μέρει έρχονται από το παρελθόν, αλλά και καθημερινά συσσωρεύονται καινούργια και γιγαντώνουν τα παλαιότερα.

Στα πλαίσια λοιπόν της λεγόμενης αναδιοργάνωσης, ή όπως αλλιώς μπορεί να βαπτισθεί, ανακοινώνονται καθημερινά επίσημα και ανεπίσημα διάφορα μέτρα, αποσπασματικά και εκτός κάθε προσδοκίας ή στόχευσης πραγματικής αλλαγής, όπως για παράδειγμα, η κατάργηση του 5/ευρου εισόδου στα κρατικά νοσοκομεία, του 1/ευρου έκδοσης συνταγών, η επαναπρόσληψη μικρού αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, η επαναλειτουργία της παλιάς, «φασιστικής» τότε, ΕΡΤ και πολλά άλλα τέτοιου μεγέθους και τόσης ασημαντότητας, που σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν αλλαγή, αναδιοργάνωση, επανίδρυση κλπ. του κράτους και του δημόσιου τομέα.

Ακολουθούν βέβαια και τα λεγόμενα σοβαρά, όπως πληροφορούμαστε από ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, για διορισμό 10 χιλιάδων ιερέων δημοσίων υπαλλήλων, κατόπιν διαπίστωσης προφανώς, ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη και αδυναμία μεγάλου τμήματος της κοινωνίας να επιτελέσει τα λατρευτικά του καθήκοντα και να προσευχηθεί, γεγονός που έχει διαπιστωθεί κατόπιν σχετικής έρευνας.

Προφανώς πιστεύουν στο αρμόδιο Υπουργείο, ότι η προσευχή και η επίκληση των θεών, ίσως βοηθήσει στο έργο της Κυβέρνησης και επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς, ως άνθρωποι και ως κοινωνία γενικότερα, αφήνοντας τις προθέσεις και επιθυμίες μας περί αγώνων, επαναστάσεων και επανατοποθετήσεων πολλών παραμέτρων της καθημερινότητάς μας, κυρίως όμως να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί η χώρα από τους «κακούς» δανειστές και εταίρους μας στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, γιατί υπάρχει ανάγκη χρημάτων.

Η συνέχιση παραμονής της χώρας καταμεσίς της «γέφυρας», η της συμφωνίας μετάβασης, ενδιάμεσης, ή όπως αλλιώς έχει βαπτισθεί, δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Επαναδημοσίευση από 17.4.2015, σαν να μην πέρασε ούτε μία ημέρα.

Όλη η επικαιρότητα