Ηλεία

Καταγγελία μητέρας στους Αγ. Θεόδωρους Λεχαινών: «Ρεύμα κτύπησε το 12χρονο παιδί μου»…

Ακούστε το άρθρο

Την δικαστική οδό έχει πάρει η υπόθεση  του 12χρονου αγοριού από τους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών που «επλήγη από διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος» , όπως καταγγέλλει η μητέρα του , ενώ ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ δηλώνει ότι «κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να δηλώσει ότι θέλει, φθάνει να το αποδείξει» συμπληρώνοντας παράλληλα ότι ο δήμος είτε προκύψουν ευθύνες είτε όχι,  θα βρίσκεται δίπλα στους γονείς του παιδιού.

Η καταγγελία της μητέρας

Η μητέρα του 12χρονου παιδιού, του Αλέξη, καταγγέλλει: «Λέγομαι Λιάπη Γεωργία, μένω στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών και στις 10 Απριλίου 2018 στη μία το μεσημέρι χτυπήθηκε το παιδί μου από ηλεκτρικό ρεύμα από διαρροή από κολώνα του δήμου. Το παιδί εκείνη τη μέρα ήταν μαζί μου, μέσα από την περίφραξη και ποτίζαμε τα λουλούδια. Κάποια στιγμή άγγιξε την περίφραξη από την μέσα μεριά του σπιτιού μας και τον χτύπησε το ρεύμα

Ήταν ενημερωμένοι στο δήμο από τις 26 Μαρτίου για την διαρροή , προφορικά, δεν είχα κάνει χαρτί και μετά από μια εβδομάδα περίπου, πήγα ξαναενόχλησα τον δήμο να μου απαντήσει αν όντως είναι κομμένο το ρεύμα ή όχι και μου απάντησε ότι είναι κομμένο εκτός και αν το συνδέω μόνη μου από την κολώνα. Με διαβεβαίωσε ότι είναι κομμένο και σηκώθηκα και έφυγα.

Πήγα στο ΚΥ Γαστούνης το παιδί μου μόλις κτυπήθηκε την ίδια μέρα, μου δώσανε χαρτί, μετά από κει και πέρα πήγα  πήγαμε στο Ρίο γιατί επιδεινώθηκε η κατάσταση του παιδιού, με χαρτί ιδιώτη παιδιάτρου, και την άλλη μέρα αφού βγήκαμε από το Ρίο πήγα και στο Καραμανδάνειο, έχω την διάγνωση του νευρολόγου, και αφού επιδεινώθηκε περαιτέρω η κατάσταση του παιδιού έκρινα σκόπιμο και το πήγα στο Αγλαϊα Κυριακού όπου νοσηλεύτηκε 11 μέρες. Μέχρι σήμερα έχουμε σοβαρό πρόβλημα, μεγάλο πρόβλημα το παιδί και ψυχολογικό και σωματικό. Τώρα από κει και πέρα δεν ξέρω τι να πω. Πήγα στην Αστυνομία να καταγγείλω και η αστυνομία που είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για το θέμα ούτε της ζωής του παιδιού μου που πήγε να σκοτωθεί  από το ρεύμα  από  διαρροή από παράνομη εγκατάσταση και μου απάντησε ότι μπορώ να πάω τον εισαγγελέα υπηρεσίας. Από την στιγμή που δεν μπορεί να κάνει κάτι η αστυνομία, μόνο ο Θεός μπορεί να κάνει. Και η διαρροή υφίσταται μέχρι το βράδυ, με ενέργειες δικές μου να έρθουν να κόψουν το ρεύμα, αφού είχε κτυπηθεί το παιδί μου είχαν ενημερωθεί, και καμία ενέργεια.  Με δικές μου ενέργειες ήρθε η ΔΕΔΔΗΕ και ήλεγξε το δίκτυο που ήταν όλο με διαρροές. Σε όλο τον οικισμό από τις σωλήνες του δήμου που ήτανε παράνομες. Ο δήμαρχος δεν μου έχει απαντήσει, ούτε ως δήμαρχος ούτε ως γιατρός. Προχωρώ νομικά έχω καταθέσει από τις 23 Απριλίου στον εισαγγελέα μηνυτήρια αναφορά. Η αδιαφορία μπορεί να κοστίσει ζωές και άλλων παιδιών. Υπάρχουν και άλλες τέτοιες κολώνες σε όλο τον δήμο. Το παιδί υποφέρει από μυϊκή αδυναμία, ούτε μπορεί να γράψει, έχει χάσει πολλές μέρες μαθήματα, η ψυχολογία του είναι στο μηδέν, φοβάται ότι θα πεθάνει και είναι σε κατάσταση…δεν ξέρω. Υπάρχει αδιαφορία του Δήμου για την ζωή ενός παιδιού.»

Ναμπίλ: «Είμαστε δίπλα στους γονείς του παιδιού»

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ δήλωσε: «Οι εγκαταστάσεις που έγιναν στο δήμο γενικά είναι παλιές, είναι 20ετών και παραπάνω, εκεί ο τρόπος που έχουν γίνει οι συνδέσεις έπρεπε λογικά να είχε άδεια από την ΔΕΗ, να είχε γίνει έλεγχος από τη ΔΕΗ αν οι εγκαταστάσεις είναι νόμιμες ή όχι. Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να δηλώσει ότι θέλει, φθάνει να το αποδείξει. Έχει γίνει μια αναφορά ότι παιδί στους Αγίους Θεοδώρους έπαθε ηλεκτροπληξία, βεβαίως η ηλεκτροπληξία κάνει πολύ πιο σοβαρά θέματα, μπορεί να είναι διαρροή ρεύματος, ή κάτι τέτοιο, εγώ δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν είμαι τεχνικός, έχει πάει η ΔΕΗ έχει κατεβάσει τα περισσότερα κομμάτια φωτισμού του οικισμού , οι υπηρεσίες του δήμου ελέγχουν τα προβλήματα που υπάρχουν και αν υπάρχουν κάπου αλλού. Το σίγουρο είναι ότι μετά από πυροβολισμό έχει κοπεί ένα καλώδιο. Αν αυτό το καλώδιο δημιούργησε αυτή την κατάσταση δεν μπορώ να το πω εγώ. Υπάρχουν οι τεχνικοί της ΔΕΗ υπάρχουν ηλεκτρολόγοι που έχουν καλύτερη εικόνα από εμένα. Εγώ βεβαίως δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, εύχομαι στο παιδί αν έχει όντως πρόβλημα, περαστικά. Εμείς, ευθυνόμαστε ή όχι θα είμαστε δίπλα στους γονείς του, είναι πολίτες του δήμου μας. Έτσι και αλλιώς θα δείξει μετά, αφού η μάνα έχει κινηθεί δικαστικά, θα γίνει έρευνα και όποιος έχει ευθύνες θα αποδοθούν  »

Όλη η επικαιρότητα