Κύπρος

Καταγγελία στον ΟΗΕ εναντίον της Τουρκίας για τους «τσαμπουκάδες» στην κυπριακή ΑΟΖ

Ακούστε το άρθρο

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, πρέσβης Γιώργος Κασουλίδης, κατήγγειλε την Πέμπτη (01/03) ότι η πρόσφατη διπλωματία των κανονιοφόρων στην κυπριακή ΑΟΖ από πλευράς Άγκυρας εμπίπτει στο πλαίσιο της παρεμβατικής πολιτικής της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε, παράλληλα, βαθιά θλίψη για τη στάση των Τουρκοκυπρίων στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Κασουλίδης σε ομιλία του στο πλαίσιο γενικής συζήτησης της 37ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη Γενεύη, αναφέρθηκε στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, συνεπεία της τουρκικής εισβολής και κατοχής, εκφράζοντας την ελπίδα να εκλείψει σύντομα η ανάγκη υποβολής της, με τη λύση του Κυπριακού.

O ίδιος, εξάλλου, εξέφρασε ακόμη τη λύπη του για το αδιέξοδο που προκλήθηκε στο Κραν Μοντανά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας και επιμονής για διατήρηση του δικαιώματος της μονομερούς στρατιωτικής επέμβασης και μόνιμης στρατιωτικής παρουσίας στην Κύπρο.

Τέλος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος διαβεβαίωσε για την «αμείωτη αποφασιστικότητα του προέδρου Αναστασιάδη να συνεχίσει εντός του πλαισίου των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της αποστολής των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τις προσπάθειες για τη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος, η οποία θα αποκαταστήσει την πλήρη απόλαυση των δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων».

Πηγή: newsbomb

Όλη η επικαιρότητα