Ελλάδα

Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για προπηλακισμούς στην Πολυτεχνική Σχολή

Ακούστε το άρθρο

Προπηλακισμούς εναντίον αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, κατά την κατάθεση στεφάνων, που έγινε το μεσημέρι, στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Τα μέλη του Συνδέσμου, ο οποίος αποτελεί το φυσικό και θεσμικό εκπρόσωπο της αντίστασης κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών, προπηλακίστηκαν από κάποιους, οι οποίοι θεωρούν εαυτούς ιδιοκτήτες της Ιστορίας και των αγώνων του λαού», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάζεται η «αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια, όπως και κάθε αντίστοιχη πράξη, η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να αποστεώνει και να αλλοιώνει το νόημα της επετείου της 17ης Νοεμβρίου και να την απομακρύνει από το λαϊκό κίνημα».

«Σε μια εποχή μάλιστα που -όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση- ο φασισμός έχει σηκώσει κεφάλι, εκείνο που προέχει είναι η ενότητα και η συμπόρευση των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου».

Κατά την κατάθεση στεφάνων επικράτησε ένταση, όταν ομάδα φοιτητών, που φέρεται να πρόσκειται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, επιχείρησε να εμποδίσει διάφορες αντιπροσωπείες να πλησιάσουν το μνημείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα