Ελλάδα

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον ηθοποιό που φέρεται να βίασε τον ταξιτζή

Ακούστε το άρθρο

Καταπέλτης” σε βάρος του ηθοποιού που φέρεται να βιάσε τον οδηγό ταξί τον περασμένο Νοέμβριο, ήταν ο εισαγγελέας στην πρότασή του προς την ανακρίτρια, προτείνοντας να παραμείνει στη φυλακή ο κατηγορούμενος καθώς “προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του για το αδίκημα του βιασμού”, αλλά και “αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και νέα εγκλήματα”.

Η αίτηση απόφυλάκισης του νεαρού ηθοποιού απορρίφθηκε από την ανακρίτρια, ενώ στο σκεπτικό του εισαγγελέα γίνεται λόγος για “συμπεριφορά κυνηγού οδηγών ταξί”, αδιάσειστα στοιχεία και “αναμφισβήτη πράξη βιασμού με χρήση εξαρτήματος”.

Ο εισαγγελέας περιγράφει ολόκληρη την διαδρομή που ακολούθησαν με το ταξί, αλλά και τη στιγμή που επέστρεψαν στο όχημα με τη στάση που έκαναν για ένα σάντουιτς. “Ο παθών διαπίστωσε έντονη δυσωδία, η οποία του προκάλεσε εμετό, αμέσως ζαλίστηκε και ένιωσε μια υπερβολική εξάντληση, έξαψη κι ένιωσε να καίγεται” αναφέρει ο εισαγγελέας, που λιγο παρακάτω περιγράφει ότι ο οδηγός στην επόμενη στάση τους, έχασε τις αισθήσεις του.

Παράλληλα, και η συπεριφορά του οδηγού στο νοσοκομείο κατατείνει κατά τον εισαγγελεά στο ότι εισέπνευσε κάποιο σπρέι που του δημιούργησε μούδιασμα στα πόδια και τα χέρια, ταχυκαρδία, αλλά και εμετούς. Ο εισαγγελικός λειτουργός κάνει αναφορά και στην ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία βρέθηκαν στον παθόντα “θλαστική εκχύμωση του… (σημείωση ethnos.gr: ακολουθούν λεπτομερείες περιγραφές των σωματικών/βιολογικών ευρημάτων)”. Αν και η τοξικολογική εξέταση ήταν αρνητική ως προς την εύρεση τοξικολογικών ουσιών σε βιολογικό υλικό του οδηγού και η ανάλυση DNA δείχνει πως δεν ανιχνεύθηκε σπερματικό υγρό του ηθοποιού πάνω στον οδηγό ταξί, ο εισαγγελέας κρίνει ότι υπάρχουν άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τελέσθηκε το αδίκημα του βιασμού.

Χαρακτηριστικά, φέρεται να αναφέρει στην πρότασή του, ότι “σχετικά με την τοξικολογική έκθεση και την έκθεση ανάλυσης DNA κρίνεται σημαντικό να επισημανθεί ότι η τοξικολογική εξέταση έγινε με δείγμα ούρων και όχι αίματος και μάλιστα την επόμενη ημέρα με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ασφαλής εξαγωγή συμπερασμάτων”. Αυτό δε, αναφέρεται και στην ίδια την έκθεση, η οποία δεν μπορεί να αποκλίσει πιθανή λήψη φαρμάκου ή ναρκωτικού.

“Άνευ σημαίνουσας αξίας” χαρακτηρίζει ο εισαγγελικός λειτουργός και το πόρισμα της έκθεσης DNA, αφού μπορεί να μη διαπιστώνεται η εύρεση γενετικού υλικού, αλλά η κατηγορία αφορά στη χρήση εξωτερικού οργάνου από τον κατηγορούμενο. “Το γεγονός ότι στα ευρεθέντα στην κατοχή του κατηγορουμένου ερωτικά εξαρτήματα δεν βρέθηκε γενετικό υλικό του παθόντος, δεν μπορεί να αντικρούσει το αδιαμφισβήτητο γεγονός που διπαιστώθηκε με την ιατροδικαστική έκθεση, ήτοι ότι σε κάθε περίπτωση αντικειμένου στην πρωκτική περιοχή του παθόντος”.

Ειδική μνεία γίνεται για το περιβόητο jungle juice που βρέθηκε στην κατοχή του ηθοποιού. Πρόκειται για εισπνεόμενη ουσία η οποία προκαλεί ευφορία και ανήκει σε μια ομάδα ουσιών που καλούνται poppers, οι οποίες προκαλούν υπόταση, ενώ η εισπνοή του αίσθημα ζέστης και έξαψη που οδηγούν σε πτώση της πίεσης, η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε απώλεια των αισθήσεων.

“Το γεγονός ότι ο οδηγός ταξί εισέπνευσε την ουσία αυτή υπαιτιότητα του κατηγορουμένου είναι αδιαμφισβήτητο και προκύπτει από την έντονη δυσωδία στο όχημα του παθόντος, την οποία επιβεβαίωσε και ο ιατρός Ν.Κ όταν εισήλθε στο όχημα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου” εξηγεί ο εισαγγελέας επικαλούμενος την κατάθεση του γιατρού, σύμφωνα με την οποία μάλιστα, ο ηθοποιός φέρεται να έριξε κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη στον καφέ του οδηγού, γεγονός που εξηγεί και στην συμπεριφορά του στο νοσοκομείο.

Πηγή: ethnos.gr 

Όλη η επικαιρότητα