Αθλητισμός

Καταπληκτική απόδοση για τον Μπαντούνα στο Ράλλυ Ακρόπολις

Ακούστε το άρθρο

Με τον Πολωνό Καγιετάν Καγιετάνοβιτς να στέφεται νικητής όπως και το 2015 ολοκληρώθηκε και το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις.

 Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο προπορευόμενος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αυτοκινήτου 2017 Μπρούνο Μαγκαλιάες. Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Πολωνός Γκριντζμπ που εκμεταλλεύτηκε τις εγκαταλείψεις των Γιώργου Φιλιππίδη και του Τούρκου Μποστάνζι λίγα χιλιόμετρα πριν το τέλος της τελευταίας ειδικής διαδρομής Ελάτεια.
Ο Κύπριος Τσουλόφτας κατέλαβε την τέταρτη θέση, ο Τσολακίδης την πέμπτη και ο Ιταλός Μελεγκάρι την έκτη. Για τον ελληνικό αγώνα οι Γιάννης Μπαντούνας και Κώστας Σουκούλης έκαναν έναν εύκολο αγώνα και έχουν αποκτήσει βαθμολογική διαφορά για την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Βασίλης και Παναγιώτης Δριμούσης μπροστά από τον οδηγό από τη Λαμία Χρυσόστομο Καρέλη. Τα ηνία του αγώνα από την έναρξη του άλλαξαν χέρια τέσσερις φορές με πρώτο τον Λετονό Γκριαζίν που εγκατέλειψε από φωτιά το αυτοκίνητό του, του Νάσερ Αλ Ατίγια που εγκατέλειψε από πρόβλημα στο τιμόνι, ενώ στη συνέχεια ο Πορτογάλος Μαγκαλιάες υποχώρησε στην επίθεση του Πολωνού Καγιετάνοβιτς που κέρδισε τον αγώνα.

«Όλα ήταν τέλεια βάσει του στόχου που είχαμε θέσει, ο οποίος ήταν να είμαστε πρώτοι πίσω από τα πληρώματα με τα R5. Νομίζω πως τα καταφέραμε, καθώς μεταξύ αυτών των αυτοκινήτων ήμασταν στην πρώτη θέση και τις δύο ημέρες. Διατηρήσαμε καλό ρυθμό σε όλο τον αγώνα, ενώ ταυτόχρονα προστατεύσαμε το αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα της Κυριακής οφείλεται στην ατυχία των πληρωμάτων με τα αυτοκίνητα προδιαγραφών R5. Ήταν άδικη η εξέλιξη για τον Γιώργο (Φιλιππίδη). Εμείς παραμείναμε συγκεντρωμένοι, και όλα καλά».

Όλη η επικαιρότητα