Ελλάδα

Κατάσχεση 220.000 παράνομων CDs και DVDs από το ΣΔΟΕ – Σύλληψη ενός ατόμου

Ακούστε το άρθρο

Νέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παράνομων υλικών φορέων ήχου και εικόνας κατάφερε το Σ.Δ.Ο.Ε..

Ειδικότερα, υπάλληλοι της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε. – Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, σε έλεγχο που διενήργησαν, την 14η Δεκεμβρίου 2017, σε κατάστημα εμπορίας στο κέντρο της Αθήνας και σε αποθηκευτικό χώρο στα Άνω Λιόσια εντόπισαν εκατοντάδες χιλιάδες υλικούς φορείς ήχου και εικόνας (CDs και DVDs) και κατέσχεσαν 220.000 από αυτά, ως προϊόντα παράνομης διάθεσης χωρίς την έγγραφη άδεια των κατόχων των νομίμων πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ ερευνάται η νόμιμη κατοχή και των υπολοίπων, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υπερβαίνουν τα 1.500.000 τεμάχια. Εκδόθηκε διαπιστωτική πράξη παράβασης του ν. 2121/1993 «Πνευματική Ιδιοκτησία, Συγγενικά Δικαιώματα και Πολιτιστικά Θέματα», ύψους περίπου 1.415.000 ευρώ. Συνελήφθη ένα άτομο και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο της αυτοφώρου διαδικασίας, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Μεγάλη ποσότητα προϊόντων-«μαϊμού» εντοπίστηκε στο Α’ τελωνείο Πειραιά

Μεγάλη ποσότητα προϊόντων «μαιμού» αποκάλυψαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο Α’ τελωνείο Πειραιά.

Πρόκειται για χιλιάδες κούτες επώνυμων ρούχων μεγάλων οίκων μόδας (Gucci, Prada κ.τ.λ.) αλλά και καλλυντικών όλων των γνωστών εταιριών που εντοπίστηκαν ύστερα από έλεγχο των αρχών. Μόνο στα καλλυντικά έχουν εντοπισθεί 30.000 κούτες. Η υπόθεση είναι ακόμη στη φάση της καταγραφής της ποσότητας των παραποιημένων προϊόντων ενώ στο τελωνείο σπεύδουν και εκπρόσωποι των εταιριών που αφορούν τα εν λόγω προϊόντα προκειμένου να συμμετέχουν και αυτοί στη διερεύνηση της μεγάλης αυτής υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι τα προΪόντα «μαΪμού» έχουν κατακλύσει την αγορά και αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τον εμπορικό κόσμο αλλά και για τους καταναλωτές που πληρώνουν για επώνυμα γνήσια προϊόντα αλλά αγοράζουν τελικά «μαϊμού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα