Καταναλωτές

Κατασχέθηκαν 200 κιλά κοτόπουλο ακατάλληλο στη Ζάκυνθο!

entopistike-salmonela-se-mpouti-kotopoulou.jpg
Ακούστε το άρθρο

Φορτίο με περίπου 200 κιλά κρέας πουλερικών, ακατάλληλο για κατανάλωση, εντοπίστηκε από τις Λιμενικές αρχές της Ζακύνθου. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από μεικτό κλιμάκιο της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για κατεψυγμένα πουλερικά, προέλευσης κυρίως Αχαΐας, τα οποία ωστόσο ταξίδεψαν στη Ζάκυνθο σε φορτηγό ψυγείο κατάλληλο για νωπό και όχι κατεψυγμένο κρέας.

Το φορτίο που θα διοχετευόταν στην τοπική αγορά της Ζακύνθου, κατασχέθηκε άμεσα, με τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας να διενεργούν αυτές τις ώρες λεπτομερή καταμέτρηση και καταγραφή του, με την επίβλεψη της Νομοκτηνιάτρου του νησιού, ενώ την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πλήρης καταστροφή του, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Τα 20 κιβώτια που βρέθηκαν στο φορτηγό ψυγείο, περιείχαν περίπου 10 κιλά πουλερικά το καθένα. Είναι γνωστό ότι κάθε τρόφιμο, φυτικής ή ζωικής προέλευσης, το οποίο έχει αποψυχθεί, απαγορεύεται αυστηρά να καταψυχθεί εκ νέου, καθώς η διαδικασία αυτή ευνοεί την ανάπτυξη επικίνδυνων παθογόνων μικροοργανισμών που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το φορτίο που κατασχέθηκε είχε εν μέρει αποψυχθεί, λόγω των ακατάλληλων συνθηκών μεταφοράς του, αλλά καθώς ήταν καταγεγραμμένο ως κατεψυγμένο, θα τοποθετούταν και πάλι σε συνθήκες κατάψυξης, επομένως η αλυσίδα της ασφαλούς συντήρησής του είχε ήδη διασπαστεί.

Ο εντοπισμός του ακατάλληλου φορτίου δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός. Απεναντίας, πηγές της Αντιπεριφέρειας αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα έχει εγκαινιαστεί μια περίοδος επισταμένων αγορανομικών ελέγχων που πρόκειται να ενταθούν το επόμενο διάστημα, με στόχο την πρόληψη παρόμοιων φαινομένων και βέβαια την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους πολίτες της Ζακύνθου.

Πηγή: Imerazane.gr

Όλη η επικαιρότητα