Πολιτική

Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από Σακελλαροπούλου

Ακούστε το άρθρο

Στεφάνι για την 25η Μαρτίου κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο σημείο, σε μία λιτή τελετή βρέθηκαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Λόγω των έκτακτων μέτρων που εφαρμόζονται για τον κοροναϊό, δεν υπήρξαν χειραψίες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων καθόντουσαν με χαρακτηριστική απόσταση μεταξύ τους, ενώ, μετά την κατάθεση του στεφανιού, η ανώτατη πολιτειακή παράγων της χώρας, αποχώρησε, δίχως να ανταλλάξει χειραψία μαζί τους.

Γενικότερα, ήταν ιδιαίτερος και λόγω των μέτρων περιορισμένος ο εορτασμός των 199 χρόνων από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων έναντι της Οθωμανικής κυριαρχίας.

Εξάλλου, για τον ίδιο λόγο, δεν πραγματοποιήθηκαν και οι καθιερωμένες μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής επετείου πραγματοποιούνται χωρίς παρελάσεις.

Μαχητικά πάνω απ΄ όλη τη χώρα

Εν τω μεταξύ ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα πετάξουν πάνω απ’ όλη τη χώρα στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου καθώς παρελάσεις σήμερα λόγω του κοροναϊού δεν πραγματοποιούνται.

Στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, θα πραγματοποιηθεί απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F – 16 της Π.Α., το οποίο στη συνέχεια θα πετάξει πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, θα γίνουν την ίδια ώρα πάνω από:
– Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άκτιο, Μεσολόγγι,
– Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,
– Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Άραξο,
– Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Παράλληλα, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της Π.Α., θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

via

Όλη η επικαιρότητα