Υγεία

Κατάθλιψη στο γραφείο; Κάποιος φταίει γι’ αυτό…

stress.jpg
Ακούστε το άρθρο

Νιώθετε κατάθλιψη κάθε φορά που μπαίνετε στο γραφείο; Νομίζετε ότι δεν θα βγάλετε τη μέρα και φαντασιώνεστε συνέχεια ότι υποβάλλετε παραίτηση; Και όλα αυτά τα συνδέετε με τον αυξημένο φόρτο εργασίας και τις πολλές υποχρεώσεις;

Ισως να πρέπει να ξανασκεφτείτε τι κρύβετε πίσω από όλα αυτά τα συναισθήματα.

Μία μεγάλη έρευνα που έγινε στη Δανία με δείγμα σχεδόν 4.000 υπαλλήλους έδειξε ότι πίσω από τα αρνητικά συναισθήματα στο γραφείο δεν κρύβεται η πίεση της δουλειάς, αλλά ένα άδικο αφεντικό!

Πολλοί από τους 4.237 συμμετέχοντες στην έρευνα που εξετάστηκαν από επιστήμονες του  πανεπιστημιακού νοσοκομείου Aarhus είχαν εμφανίσει συμπτώματα κατάθλιψης που συνδέονταν με την εργασία τους.

Ο ψυχολόγος Matias Brødsgaard Grynderup δήλωσε στο περιοδικό Science Nordic ότι τα αποτελέσματα της έρευνας εξέπληξαν την ομάδα του καθώς φάνηκε ότι οι υπάλληλοι δεν πιέζονταν από αυστηρά χρονοδιάγραμματα ή από φόρτο εργασίας.

Αντίθετα ενοχλούνταν πολύ και επηρεάζονταν όταν ο διευθυντής τους ήταν άδικος και δεν φερόταν ισότιμα στους υφισταμένους του.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι είναι μείζονος σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία μίας επιχείρησης να υπάρχει καλό κλίμα στον χώρο εργασίας μεταξύ προϊσταμένων και υφισταμένων. Ειδικότερα αναφέρεται ότι ο σωστός διευθυντής πρέπει να δείχνει ενδιαφέρον για τις απόψεις των υπαλλήλων του, να αναγνωρίζει τη δουλειά τους και να τους ανταμείβει όταν το αξίζουν.

Όλη η επικαιρότητα